Megújultunk!

Mint ahogy azt már észrevetted, itt az új Kripto Kereső! Május 7-én teljes megújuláson esett át az oldal. A már jó ideje esedékes ráncfelvarráson kívül néhány új funkció is belekerült. Lássuk, mik is azok az újdonságok.

A kinézet

Ezt gondolom nem kell ecsetelni, ráfért már egy kis csinosítás és barátságosabb felület.

Könnyebb navigálás

A felső menüben új pontok kaptak helyet, a meglévő ömlesztett “cikkek / videók” mellett. Könnyebbé vált az egyes híroldalakra/blogokra/YouTube csatornákra való keresés, ha valaki csak egy bizonyos tartalomszolgáltatóra lenne kíváncsi.
Emellett az újonnan begyűjtött postok és videók már felcímkézve kerülnek az adatbázisba, ezzel is könnyítve a későbbi szűkítést annak, akinek igénye lenne rá. (Lásd pl bitcoin címke)
Az oldalsávon megtalálható egy “Időgép” funckió is, amolyan “miért ne?” alapon, amivel a nosztalgiára vágyók visszakereshetik, hogy egy adott időszakban éppen mik voltak a vezető hírek a kriptovilágban.

Új tartalomtípusok

Mostantól a magyar kripto témájú blogok bejegyzései és fórumok új témái is kereshetőek, egyelőre még nem túl zsúfolt a mezőny, de remélhetőleg ez később változni fog. 🙂

A főoldal

A főoldalon a legfrissebb tartalmak szintén nagyobb kategóriánkénti bontásba kerültek, az előzőekben megszokottaktól eltérően.

Miért a változás?

A régi rondácska “design” mellett a jelenleg több, mint 15 ezer cikket és videót tartalmazó gyűjteményben való eligazodás felhasználói oldalról kezdett egyre kezelhetetlenebb lenni, így elkerülhetetlen volt az alaposabb, és pontosabb kategorizálás.
Emellett az új oldalak hozzáadása és a régi tartalmak karbantartása/javítása is egyre több mauális munkát igényelt (ha valami elromlott, mint például mikor duplán jelentek meg egyes cikkek).
Régóta tervben volt új híroldalak,fórumok és különböző blogok beintegrálása is a rendszerbe, de a fent említett nehézkesség miatt valahogy mindig elmaradtak.

Honnan is indultunk?

2018 nyarán már tömegével faltam a neten fellelhető kripto témájú híreket, de egy idő után fárasztóvá vált a különböző portálok egyesével való felkeresése. Így megszületett az ötlet, hogy miért ne csinálhatnék magamnak valamit, ami automatikusan összegyűjti mindenhonnan a legfrissebb híreket?

A nulladik verzió csupán pár összetákolt scriptből és egy adatbázisból állt, de másnap már arra gondoltam én bizony ezt kiteszem a netre, hátha másnak is hasznos lehet.

KriptoKereső v1.0

Tekintve, hogy informatikus vagyok, és nem designer, a kinézetre nem sok hangsúlyt fektettem. A megjelenítés szigorúan funkcionális jellegű volt, ez látszik is 🙂

Ahogy nőtt az indexelt oldalak száma, egyre nagyobb igényem volt valami rendezettebb megjelenésre, ami elvezetett a 2.0-s Kripto Keresőhoz, amit több, mint másfél évig csodálhattatok. Menet közben bekerült néhány apróbb funkció, például az elmúlt 7 nap lenépszerűbb cikkei.

Végül eljutottam odáig, hogy nincs mese, a meglévő, két éve tákolt hobbiprojektet újra fel kell építenem nulláról, a jövőbeni fejlődést segítve. Úgy tűnik a Kripto Keresőre van igény, ez pedig elkerülhetetlenné teszi a növekedést, ami egy új, átgondoltabb rendszerrel sokkal zökkenőmentesebb lesz.

Az oldalnak, és a témakörnek köszönhetően az elmúlt két év során rengeteg új barátságra tettem szert, megismerhettem hozzám hasonló érdeklődésű embereket, akiktől sokat tanultam. Hírszerkesztők, traderek, programozók mind hozzátettek valamit az oldalhoz és a személyes fejlődésemhez. Az, hogy a magyar kriptovilág legnagyobb portáljainak szerkesztői is rendszeres látogatóim, az külön megtiszteltetés. 🙂
Ki gondolta volna két évvel ezelőtt, hogy pár sor programkód így kinőheti magát…

A jövő?

Jelenleg 23 különböző tartalomszolgáltató friss híreit és videóit figyeli a site, ami majdnem 5ször annyi, mint az induláskor. Az eddigi oldalak mellett jelenleg még 25 új vár integrálásra a keresőbe, ezek hozzáadása a jövőben folyamatosan fog történni, szóval érdemes lesz visszanéznetek. 🙂 Ez ismét jelentős ugrás lesz, ráadásul erre nem kell újabb 2 évet várni.
Természetesen vannak tervben egyéb fejlesztések is, de még ne ugorjunk ennyire előre.

És amit elfelejtettem mondani, hogy elindult a Kripto Kereső blog… 😉

Ajánlott

3 Thoughts to “Megújultunk!”

  1. […] “Jelenleg 23 különböző tartalomszolgáltató friss híreit és videóit figyeli a site, ami majdnem 5x annyi, mint az induláskor. Az eddigi oldalak mellett jelenleg még 25 új vár integrálásra a keresőbe, ezek hozzáadása a jövőben folyamatosan fog történni, szóval érdemes lesz visszanéznetek. 🙂 Ez ismét jelentős ugrás lesz, ráadásul erre nem kell újabb 2 évet várni.” – írja Tamás friss közleményében. […]

  2. Adam Zsolt

    Nekem az előző jobban tetszett.Jobban áttekinthető volt.

  3. […] átalakulást követően beharangozott további bővítés és fejlődés rohamléptekben halad előre. Az elmúlt hét során 3 új […]

Leave a Comment