Presearch – blokklánc alapú kereső

Hallottál már a Brave böngészőről?

Akkor most itt az ideje, hogy megismerkedj a Presearch keresőmotorjával!

Ebben a bejegyzésben egy olyan keresőt mutatok be, amely tokennel jutalmazza a felhasználóit csak azért, ha rajta keresztül keresel.

Presearch egy olyan nyílt forráskódú, decentralizált kereső, amely Presearch tokennel jutalmazza meg azokat akik ezen a platformon keresnek az interneten és ezzel is népszerűsítve saját magukat.

Csak maga a GOOGLE rendelkezik a keresők piacának a 77 százalékával, ezzel pedig úgy tudják befolyásolni a kereséseinket ahogyan azt csak akarják.

Azt dobja be a kereső amiből többet keresnek, hiszen ez egy centralizált kereső, pontosan ezért szükség van egy olyan decentralizált keresőre, amely a jutalmakra épül.

Hogyan tudsz regisztrálni a Presearch-re?

Egyből a weboldalon a gyors regisztrációt követően egyből megadhatjuk a kívánt kifejezést, amit keresni szeretnénk és az oldal megkeresi mint a Bing vagy akár a Google.

A különbség csak az, hogy sok lehetőséget beállíthatsz mellé és ráadásul azzal keresel, hogy keresel 🙂

Naponta “csak” 8 tokent szerezhetsz, ami 32 keresésből jön össze.

A tokeneket pedig 1000-res Stack-ekben tudod majd pénzé váltani, ami kb napi maximum kereséssel ( amit szerintem napi szinten minimum teljesítesz ) 4 hónap alatt elérhetsz csak azzal, hogy ezen a platformon keresel.

Presearch

A keresősáv ugyan úgy fest mint a többi keresőnél, viszont itt alul lehetőségek érdekesebbek: itt található három alapértelmezett szolgáltatás, ezekre kattintva lehet majd keresni.

Presearch logóját választva például megtekinthetitek, milyen szolgáltatásokban található meg a keresett kulcsszó.

Mivel én Csehországban élek és a párom is már érdekelt a Kriptovaluták témában, ezért ő mutatta nekem pár napja, hogy a kryptomagazin.cz csapata már ki is próbálta, és pár keresés után már meg is jelenik a jutalom a számlánkon, ami igaz is mert azt írják, hogy per keresés jár 0,25 Token.

A token ára a cikk megírásakor 5 dollár centet ért, de itt megnézhetitek az aktuális árfolyamot: coinmarketcap

A token maga már egy működő ökoszisztéma és kereskedhető  már 3 különböző tőzsdén, mint például a HitBTCYoBit és a CoinExchange.

Feltételezés szerint a jelenlegi kifizetéseket az erre a célra elkülönített marketing alapjukból fizetik.

De feltételezem, hogy a közeljövőben a reklámok után kapott bevételből fogják ezt fedezni.

Ez a különbség, ha valami decentralizált és magát a közösséget is jutalmazza a hűségért.

A Google-től szerintem még Ti sem kaptatok jutalmat, ugye?

Az előbb említett cég fantasztikus dolgot épített, amellyel tulajdonképpen egyeduralkodók a keresők piacán.

De most itt a lehetőség és élhetünk is vele, ha a Brave böngészőhöz hasonlóan a Presearch keresőmotort is elkezdjük használni.

Ha tetszett ez a kis bemutató és te is úgy döntenél, hogy keresni szeretnél csak abból, hogy a Presearch motort használod internetes kereséseid alkalmával, akkor ITT regisztrálj te is magadnak egy fiókot és használd fő keresőmotorként.

Extra köszönet a páromnak és a Krptomagazin.cz csapatának akik lehozták ennek a cikknek a cseh változatát

"/> Presearch – blokklánc alapú kereső