N26 Bank

Már elég régóta használom én, párom és pár barátom ezt a Bankot/Alkalmazást és teljesen meg vagyok/vagyunk vele elégedve.

Hiszen rendkívül olcsón és egyszerűen tudunk vele bankolni mobiltelefonról egész Európában.

Például valós időben és díjmententesen tudsz eurót küldeni olyan barátoknak/ismerősöknek akik szintén az N26-t használják.

Vagy havi ötször, ingyenesen tudsz pénzt felvenni ATM-ből, a bankszámládhoz tartozó Mastercard kártyával.

Már ha ez egyáltalán kell, hiszen általában a mobiloddal vásárolsz vagy az interneten a mai világban.

De nyugodtan használhatod az érintés nélküli kártyádat bárhol és ráadásul 3d Secura-val el van látva, tehát vásárolhatsz vele az interneten is, de  akár egyetlen gombnyomással letilthatod kártyádat, bankszámládat, mindenféle egyéb banki sarc nélkül.

De a legjobban azt szeretem, hogy rögtön láttom, mennyit költötten mire és hol, hiszen tranzakcióit így csoportosítja azonnal a rendszer.

Kényelmesebb és olcsóbb, mint a hagyományos bankok

Az N26 egy új német fintech bank: nincs bankfiókja, kizárólag online lehet a segítségével pénzügyeket intézni.

Szakértők szerint az ilyen pénzügyi szolgáltatók fogják lebontani a hagyományos bankok uralmát világszerte, de erre azért várjunk még kicsit.

Na de miért is jó ez az egész ?

Képzeljünk el egy olyan induló vállalkozást, amely elképesztően alacsony költségekkel működik, de szolgáltatásaival többet tud ügyfélélményben nyújtani, mint a versenytársak.

Termékeik egyszerűsége és olcsósága miatt nagyon gyorsan szereznek új ügyfeleket, és még a befektetők is szeretik őket, akik adják folyamatosan a kockázati tőkét. 

Ráadásul a cég nagyon modern és halad a korral, azaz hatékonyan tudja megszólítani a fiatalabb generációkat, akik szájról szájra adják a szolgáltatásuk jó hírét, hiszen a “mundpropaganda” az egyik legjobb reklám.

Folyamatosan frissülő lehetőségekkel szembesülünk és egyre több országban érhető már el.

De ha a lakóhelyeden még nem is elérhető, az előregisztráció után értesítést kapsz azonnal, amikor regisztrálhatsz.

Hívhatjuk az N26-ot banknak?

Az N26-ot két osztrák pénzügyes alapította Berlinben 2013-ban. 

Valentin Stalf és Maximilian Tayenthal – a fintech cégek közt elsőként – 2016-ban banki jogosítványt is szereztek Európában.

Miközben úgy működnek, mint egy bank, nem bankként, hanem technológiai cégként tekintenek magukra.

Tayenthal korábban egy amerikai lapnak úgy nyilatkozott, a technológiát használják arra, hogy a banki termékeket és felhasználói élményt úgy alakítsák át, hogy még egyszerűbb és felhasználóbarátabb legyen.

Vagyis a technológiának köszönhetően működnek hihetetlenül alacsony költséggel, és tudnak szerezni újabb ügyfeleket.

Ezt az üzenetet pedig nagyon is értékelik a befektetők: 2013 óta mintegy 63,23 millió dollárnyi gyűjtöttek be kockázati tőkealapoktól és nagybefektetőktől.

Hol érheted már most el?

Mint az elején említettem elsődleges célcsoport a fiatal korosztály és, hogy a 18-35 évesek vezető bankjává váljanak egész Európában, és  a hagyományos bankrendszert valós alternatívájává váljalanak.

A hagyományos nagybankok mellett az N26 még elég kis névnek számít.

Ezeknek a cégeknek akkor van esélyük, ha tömegesen kezdik el használni az emberek ezeket a szolgáltatásokat.

A cég mindenesetre alig két év alatt majdnem teljesen utolérte a nagybankokat, legalábbis a lefedett szolgáltatások terén.

Ma – partnereikkel együtt – betéteket gyűjtenek, hitelt, biztosítást, vagyonkezelést is kínálnak 19 országban.

Emellett nyitottak egy vállalkozásoknak szóló szolgáltatást és egy plusz biztosítékokkal működő szolgáltatást is.

Ezekre ugyanúgy vonatkozik az európai betétvédelem, mint a hagyományos bankok esetében.

Bár az N26 Magyarországon egyelőre még nem elérhető, csak idő kérdése, hogy nálunk is megjelenjenek, viszont Angliába és az USA-ba idén 2018-ban érkezett.

Szlovéniában, Litvániában, Észtországban például már ott vannak, de a közelben Szlovákiában és Ausztriában is elérhető már!

Én úgy jutottam a kártyámhoz, hogy egy barátom címére rendeltem meg Ausztriába és simán, problémák nélkül kipostázzák.

A regisztrációnál a rendes adataimmal regisztráltam természetes és a címnél csak a postai címnek adtam meg a címet ahova fogadni szerettem volna a kártyáinkat.

Ha ti is szeretnétek rendelni, nyugodtan rendeljétek meg ismerősötök címére, mert miután megjön a kártya még aktiválni is kell és azt pedig csak a telefonotokon lévő applikációval tudjátok, szóval aggodalomra semmi ok.

Én már több mint egy éve használom hiba nélkül és teljesen tökéletesen.

Valóban nincs semmi költsége vagy számlavezetési díja, persze ez az alap kártyára vonatkozik, mert rendelhettek komolyabb kártyát is például biztosítással amit az ALLIANZ biztosító biztosít.

 

Ha rendelnél egy kártyát, azt ide, vagy bármelyik képre kattintva megteheted!

Alternatívaként nézd meg, hogy a TransferWise hogyan segíthet neked, hogy kényelmesebben, és olcsóbban tudj nemzetközi átutalásokat végezni.

"/> N26 Bank