2000-ig eshet az ETH ára

A Fed kamatpolitikája miatt egyes elemzők kifejezetten medvés mozgásokra számítanak. Az ether ára akár további 30%-kal is eshet, ha az egyik népszerű indikátor igaznak bizonyul.

Ezzel a tavaly nyári ár közelébe csökkenhet a jegyzés. Az ár január végéhez közeledve már lement egészen 2159 dollárra, de onnan egy gyors visszaerősödéssel 2700 fölé tornázta magát.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez viszont sokak szerint egyfajta medvés jel, és további esést valószínűsít, egészen 2000 dollár alá.

Ez a mozgás akkor szokott megnyilvánulni, mikor egy lefelé tartó trendben először viszonylag magasan megállapodik az ár, de aztán mégis lefelé folytatja az utat.

Ekkor az elemzők szerint ugyanakkora mértékben esik az ár, amekkora a megelőző emelkedés volt.

Forrás: TradingView

Jelen esetben az ethernél ez 850 dollárnyi mozgást jelent, tehát a mostani szintekről könnyen 2000 alá mehet az ár, és ez már legalább egyszer meg is történt idén.

Kamatdöntő ülés

Az ETH esése várható, hiszen a BTC is reagál a makrogazdasági trendekre, eseményekre. Az ETH és a BTC közötti korreláció az elmúlt 30 napban a 0,92-es értéket mutatja.

Forrás: CryptoWatch

Ezt egyszerűen megfogalmazva azt jelenti, hogy az ether ára követni fogja a bitcoin mozgását.

Emiatt a Fed döntései vélhetően medvés eredményt hoznak majd a kriptopiacra. Az USA központi bankja a bejelentések alapján márciusban véget vet a pénznyomtatásnak, és kamatot is emel.

Ezzel pedig kifogja a szelet több vitorlából is, így a tech-részvények, az arany, és vélhetően a BTC is kisebb korrekciót él majd meg.

Ezeket a faktorokat figyelembe véve az ether kilátásai sem túl fényesek. Az elemzők szerint viszont az év későbbi részében további emelkedés várható, köszönhetően a defi és az NFT szektor növekvő népszerűségének.

Mike McGlone, a Bloomberg vezető elemzője szerint viszont a Fed intézkedései ellenére is várható, hogy az ETH 5000 dollárig emelkedik idén.

A piaci veterán szerint az USA mostani, évtizedek óta nem látott mértékű inflációja mellett a Fed kamatváltoztatása mindenképpen nyerő helyzetet teremt a bitcoin és az ether számára is.

Viszont McGlone is úgy véli, az ether számára először tényleg jöhet a 2000, és utána folytatódik majd az emelkedés.

A központi bankok intézkedései leginkább azért rizikósak, mert a részvénypiac eshet emiatt, ez pedig kihat a kriptopiacra is. A 2021 során jól tartó 30 ezer a bitcoin, és a 2000 az ether számára idén is erős támasz lehet.

Olvastad már? Tesztet kellene írniuk az oroszoknak kriptovásárlás előtt

Forrás: cointelegraph.com


Tájékoztatás: A kriptokereso.com oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptokereso.com felelősséget nem vállal.