Dél-Korea állami metaverzumot fejlesztene

Dél-Korea állami metaverzumot fejlesztene

A kormány 186,7 millió dollárt biztosít egy metaverzum-platform növekedésének ösztönzésére, amelytől a vállalkozások és az ipar fellendülését reméli.

A dél-koreai IKT, Tudományos és Jövőtervezési Minisztérium 223,7 milliárd KRW-t (186,7 millió dollár) ígért egy széleskörű metaverzum ökoszisztéma létrehozására, amely támogatja a digitális tartalmak terjedését és a vállalati növekedést az országon belül.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A minisztérium egy február 27-i hivatalos közleményben azt írta, hogy a pénzeszközöket négy fő célkitűzés megvalósítására fordítják egy átfogó ökoszisztéma létrehozására, amely a “Expanded Virtual World” (Kibővített Virtuális Világ) címet viseli.

A kormányhivatal a metaverzumot platformként kívánja használni a városok, az oktatás és a média virtuális ipari növekedésének kiterjesztésére.

A tartalomkészítők több fronton is támogatást élveznek majd, hogy a megfelelő tehetségeket vonzzák a platform építéséhez.

A minisztérium közölte, hogy közösségorientált kreatív tevékenységeket, fejlesztői versenyt és hackathont is fog tartani.

Simon Kim, a Hashed vezérigazgatója rámutatott, hogy az új platform különösen nagy hangsúlyt fektet a kereskedelmi terjeszkedés fellendítésére azáltal, hogy pénzügyi támogatást nyújt a résztvevőknek.

A sajtónak elmondta, hogy szerinte nem jelent problémát, ha a kormányzat finanszírozást biztosít, mivel a magánszektor amúgy is aktívan befektet a piacba”.

Ez az a szabályozási kérdés, amire a kormánynak nagyobb figyelmet kellene fordítania. Koreában tilos az NFT-játékok kiadása, és a tokenek kibocsátása is tilos.

A Hashed egy dél-koreai kripto-ökoszisztéma kockázati tőke és inkubátor. Olyan metaverzumos projektekbe fektetett be, mint a Decentraland és a The Sandbox.

Park Yungyu, a minisztérium kommunikációs és politikai osztályának vezetője a közleményben kijelentette, hogy az állami metaverzum létrehozására irányuló kezdeményezés a szélesebb körű dél-koreai “Digital New Deal” része. Park szerint a Digital New Deal a digitális technológiák növekedését elősegítő szakpolitikák összessége:

Fontos, hogy egy világszínvonalú ökoszisztémát hozzunk létre, amely kiindulópontként intenzíven elősegíti egy új, hiperkapcsolatos iparág kialakulását.

A minisztérium arra is számít, hogy a metaverzum globális hatókörű lesz, mivel idővel a dél-koreai vállalatok számára is zökkenőmentes lesz a hozzáférés.

A tervek szerint pénzügyi részvétellel és technológiai fejlesztéssel kívánja támogatni a vállalati növekedést.

Jason Ye, a DeSpread társalapítója “pozitív jelzésnek” nevezte az új finanszírozást, hogy a koreai kormány érdeklődik a terület iránt.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Elmondta, hogy a finanszírozás miatt az opportunistákat, akik megpróbálják kihasználni, “ki kell szűrni”, de hogy “a metaverzumban digitális gazdaságot építő kiemelkedő cégek a koreai kormány támogatásával képesek lesznek virágozni”.

A szöuli önkormányzat szintén tavaly óta vizsgálja a lehetőségeit egy nyilvános virtuális valósággal kapcsolatban.

Tavaly novemberben bejelentették egy “Metaverse 120 Center” előzetes terveit is.

Már alig várom, hogy beléphessek a metaverzumba!

Olvastad már? A mexikói bankok szívesen dolgoznának együtt a központi bankkal egy CBDC létrehozásán

Forrás: cointelegraph.com