Mozgalmas hetet zárt a kriptopiac

A bitcoin és az ether is új csúcsot állított be, a Solana pedig maga mögé utasította a Tethert. Az AMC ráadásul mostantól kriptofizetést is lehetővé tesz.

A hét elején mind a bitcoin, mind az ether nagy emelkedésbe kezdett, a BTC közel 69 ezerig menetelt, míg az ETH 4800-on érte el az új rekordot, mielőtt a hét második felére megnyugodtak volna.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A két vezető kriptopénz teljesítményének köszönhetően viszont a kriptopiac átlépte a 3 billió dolláros kapitalizációt, ebből pedig 1,2 billió a bitcoiné.

A múlt hónap végén a ProShares új, határidős ETF-je indult el, majd nem sokkal később a Valkyrie terméke is zöld utat kapott.

A spot ETF körüli várakozások miatt a piac optimistaként lépett a november hónapba, még annak ellenére is, hogy sokak szerint kicsi esély mutatkozik egy valódi bitcoin ETF elindulására a közeljövőben.

Michael Sonnenheim, a Grayscale ügyvezetője szerint viszont a spot bitcoin ETF mostanra inkább politikai kérdéssé vált. A VanEck beadványát a hét végén el is kaszálta a felügyelet.

Ennek ellenére a bitcoin tovább erősödött, ráadásul a hétvégére megtörtént az évek óta várt Taproot aktiválása is a hálózaton. Az elemzők szerint pedig ez tovább emelheti az árfolyamot.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Mi a helyzet az altokkal?

A hét elején a Solana kapitalizációja átlépte a Tether piaci összértékét, már másodszor, így a negyedik legnagyobb kriptopénzzé vált.

Nem sokkal ezután persze visszaesett az ötödik helyre, néhány százalékos esés után.

A Litecoin is szépen emelkedett, a héten 33%-kal erősödött, így 260 dollár fölött van, a Bitcoin Cash pedig elérte a 667 dolláros árfolyamot.

A két bitcoin-másolat vélhetően annak köszönheti az emelkedést, hogy az AMC mozihálózat bejelentése alapján év végétől már mindkettővel lehet fizetni náluk. Emellett a bitcoin, ether, és dogecoin is használható lesz majd pénzként.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Polkadot a lemaradók közé került a héten, 8,6%-os csökkenéssel. A SHIB szintén kikerült a kedvencek közül, a token 14%-ot esett. Az Avalanche viszont jelentős mértékben, 24%-kal volt képes növelni az árfolyamát.

Összességében elmondhatjuk, hogy a hét erősen indult, de a végére lecsillapodott a hangulat, ami talán nem is baj.

Az altok közül ismét elmondható, hogy volt, amely felülteljesítette a piacot, még ha csak azért is, mert hamarosan mozijegyet lehet venni vele.

Olvastad már? A következő nagy dobás a metaverzum lehet a Morgan Stanley szerint

 

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂