A folyamatos mémérme-mánia egy új „eszközosztály” kialakulásához vezet?

A folyamatos mémérme-mánia egy új „eszközosztály” kialakulásához vezet?

2024-ben, bár a Bitcoin (BTC) került a középpontba a spot tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyásával és a feleződés eseményével, lehetetlen figyelmen kívül hagyni a mémérme-mániát.

A CoinGecko szerint a cikk írásakor a mémérme piaci kapitalizációja 50,8 milliárd dollár volt.

A beszámolók szerint messze a legjövedelmezőbb kriptonarratívák voltak, a top tokenek átlagosan több mint 1300%-os hozamával.

A mémérmék övező ellentmondások

Az optimista növekedések közepette azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni a mémecoinokat övező ellentmondásokat sem. Ugyanerről megjegyzést tett Ansem mémcoin kereskedő az „Unchained” podcasttal folytatott nemrégiben folytatott beszélgetésben,

” Szerintem ez inkább egy figyelemfelkeltő dolog, és egy internetes jellegű dolog, minthogy tényleg olyan csapatokra gondoljunk, akik termékeket építenek ki.”

Hozzátéve, hogy Kelxyz, egy mémcoin kereskedő ugyanebben a beszélgetésben megjegyezte,

“A kriptovalutával és azzal a képességgel, hogy bármit tokenizálhatunk, bármit pénzzé tehetünk, van értelme, hogy a mémcoinok végül sok figyelmet és ezzel együtt az érték egy részét is megragadják.”

Ezzel kiemelte, hogy a mémcoinok egyszerre mutattak növekedést és ellentmondást, ahol a magas piaci tőke és a hozam ellentétben állt az értékkel és a céllal kapcsolatos kérdésekkel.

A VanEck mémérme-indexéről mindent

A mémcoin-őrületet tovább erősítette a VanEck lépése a mémcoin-piacra. Ugyanerre fényt derítve Matthew Sigel, a VanEck digitális eszközökért felelős vezetője az X-en tette közzé és megjegyezte,

“A VanEck @MarketVector elindítja a $MEMECOIN indexet, top 6 eszköz, 30%-os cap-al”.

Kiadott még egy figyelmeztető üzenetet is, és hozzátette,

“Ezek az érmék szórakoztató célokra szolgálnak”

A mémecoin eszközosztályban rejlő potenciált látva azonban egy X felhasználó, @free_electron0 azt mondta,

” És így kezdődik. A “mémcoin eszközosztály” bevezetése a világba a TradFi által”.

A mémérmék jövőbeli kilátásai

Ansem dacolt a mémcoin ellentmondásokkal, kiemelve a jelentős nyereségüket, amely felülmúlja a kapcsolódó veszteségeket.

Azt állította,

“Az árfolyamot nézve érvényes, mert bármi, amire az emberek spekulálhatnak, legyen szó akár részvényekről, kriptókról, altcoinokról, Bitcoinról, Ethereumról… az emberek megvehetik a csúcsot és pénzt veszíthetnek. Ezért ez nem igazán jellemző a mémcoinokra”.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂