A kriptósok többsége tavaly kezdte az ipart

Egy új felmérés szerint az Egyesült Államokban a kriptopénz-tulajdonosok túlnyomó többsége éppen a tavalyi év során hajtotta végre első kripto befektetéseit.

A válaszadók 46%-a számolt be arról, hogy 1000 dollár vagy annál kevesebb kriptovaluta van a birtokában, míg további 25% mondta, hogy 1000 és 10 000 dollár közötti összeggel rendelkezik.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Államokban a kriptósok mintegy 70%-a 2021-ben kezdett kriptopénzekbe fektetni – derül ki a Huobi kriptotőzsde üzemeltetője által készített „Crypto Perception Report 2022” című jelentésből.

A vállalat mintegy 3100 amerikai felnőttet kérdezett meg 2021 december közepén, hogy felmérje a válaszadók kriptóval kapcsolatos ismereteit, hogy mit gondolnak a kriptopiac 2021-es emelkedéséről és még sok másról.

A felmérés szerint a válaszadók 68%-a az elmúlt egy évben került először kapcsolatba a kriptóval, míg további 21%-uk legfeljebb két évvel ezelőtt kezdett el kriptóba fektetni.

A válaszadók 12%-a négy éven belül eszközölte első kriptobefektetését, míg 9% több mint négy évvel ezelőtt kezdte el.

Forrás: Huobi Group

A felmérés eredményei szerint a válaszadók azonban nem tettek túl sokat kriptóba. A megkérdezettek 46%-a számolt be arról, hogy legfeljebb 1000 dollárt fektetett kriptovalutákba. További 25% azt mondta, hogy 1000 és 10 000 dollár közötti értékben tart.

A tanulmány azt is sugallta, hogy még mindig sok a szkepticizmus a kriptoipar körül, a válaszadók 42%-a úgy érezte, hogy túl kockázatos a kriptóba való befektetés.

A megkérdezettek 34%-a a piaci szabályozás hiánya miatt is aggódott, míg a válaszadók 24%-a megjegyezte, hogy nincs elég tőkéje ahhoz, hogy kriptóba fektessen.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Jeff Mei, a Huobi Group globális stratégiai igazgatója szerint 2022 nagy év lesz a kriptó számára, köszönhetően az olyan szektorok felemelkedésének, mint a defi és az NFT.

Azonban még hosszú út áll előttünk a mainstream elfogadásig. Amint egyre többen veszik a fáradtságot, hogy megértsék az iparágat, és a globális szabályozásokkal kapcsolatban is nagyobb lesz a tisztánlátás, számíthatunk a részvétel megugrására.

Olvastad már? Az ismert pénzügyi guru, Dave Ramsey szerint a kriptó velünk marad

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!