140 milliós kriptocsalás Kenyában

140 milliós kriptocsalás Kenyában

Egy kenyai vállalkozó és fociklub-tulajdonos a jelentések szerint a saját kiadású Aidos Kuneen nevű kriptopénzével nagyjából 140 millió dollárt csalt ki az átvert befektetőktől.

A Wazito FC tulajdonosa, Ricardo Badoer azután lett megvádolva csalással, hogy a Dubaiban bejegyzett vállalkozása megtagadta, hogy a befektetők részére kifizessék a birtokukba tartozó pénzeszközöket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A rendőrség vádjai szerint Badoer közvetlenül meg is fenyegette a befektetőket.

A projekt közösségi média felületein a kérdezősködő felhasználókat blokkolják.

A legtöbb befektető japán. A pénzüket nem adja ki Badoer, és bárki rákérdez, hogy mi a helyzet az anyagiakkal, Twitteren és Telegramon is azonnal blokkolva van.

Mivel a befektetők nem kapják meg a pénzüket, Kenyában már az a nézet terjedt el, hogy az értéktelen kriptopénze bedőlését próbálja meg így megakadályozni a vállalkozó.

Most pedig sokan arra várnak, hogy a Kenyai Központi Bank lépjen közbe. A helyi médiában megjelent információk alapján a központi bank mellett egy privát bank is segíthet a megoldásban, legalábbis egyes források erre utalnak.

A Kenyai Központi Bank mellett a Sumac Microfinance Bank is fel lett szólítva a cselekvésre, hiszen Badoer ez utóbbiban is tulajdonrésszel rendelkezik. A vádak alapján remélhetőleg intézkedni fognak, és szankcionálják Badoert.

Az Aidos Kuneen vélhető bedőlése és a befektetők pénzének elúszása mellett Badoer egyéb kötelességeit sem teljesíti.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az információk alapján a Wazito FC játékosai sem kapják a fizetésüket rendesen, s a klub működési költségeit sem állja a vállalkozó.

Olvastad már? Egyre többen kriptóznak Szerbiában

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!