Bahreini működési engedélyt kapott a Binance

A Binance kriptotőzsde a bahreini központi bank által kiadott engedélynek köszönhetően elsőként fog a közel-keleti országban teljesen szabályozott szolgáltatásokat nyújtani.

Bahrein az Öböl-menti Arab Államok Együttműködési Tanácsán (GCC) keresztül adta az engedélyt.

A világ legnagyobb tőzsdéje és Changpeng Zhao vezérigazgató március 14-én jelentette be a kriptovaluta-szolgáltatói engedélyt.

A Binance új engedélye lehetővé teszi, hogy a Közel-keleti ország ügyfelei számára kriptoszolgáltatásokat, köztük kereskedést, letétkezelést és portfólió-kezelést kínáljon.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Tavaly decemberben a Binance elvi engedélyt kapott a bahreini működésre. Ez a jóváhagyás most teljes körű engedéllyé vált.

A Bahreini Központi Bank (CBB) kormányzója, Rasheed Al Maraj elmondta, hogy a bank a globális trendekhez igazodó szabályozást dolgoz ki, amely lehetővé teszi az innovációt és a legjobb gyakorlatokat.

Az engedély lehetővé teszi a Binance számára, hogy a helyi szabályozások betartása mellett folytassa terjeszkedési törekvéseit a globális joghatóságokban.

Múlt héten CZ kijelentette, hogy azt szeretné, ha a Binance befektetne a hagyományos vállalkozásokba világszerte, minden gazdasági ágazatban, azzal a kifejezett szándékkal, hogy azokat kriptoiparba integrálja.

A régió más országaihoz képest relatív mérete ellenére, vagy talán éppen emiatt, Bahrein az egyik leginkább kripto-barát ország a Közel-Keleten.

A CBB januárban sikeresen kipróbálta a JP Morgan kriptofizetési rendszerét, az Onyxot.

A sajtó január 10-én arról számolt be, hogy a kriptó alapú fizetési rendszerek használata segít a CBB-nek kezelni azt, amit Al Maraj kormányzó „a hagyományos, határokon átnyúló fizetési iparágban meglévő hatékonysági hiányosságoknak” nevezett.

Az egyes régiókban való működésre vonatkozó engedélyek megszerzése minden bizonnyal segíteni fogja a Binance-t az ezzel kapcsolatos céljai elérésében.

Legutóbbi említésre méltó felvásárlása a múlt hónapban a Forbes hírügynökség volt, 200 millió dolláros összegért.

A CBB lépése vitathatatlanul Dubai elé helyezi az országot a régió kriptoközpontjaként. Bahrein pénzügyi szabályai minden bizonnyal megelőzik a dubajiakat, amely még nem engedélyezi a kriptotőzsdék számára, hogy szolgáltatásokat nyújtsanak a lakosoknak.

A bahreini székhelyű CoinMENA kriptotőzsde vezérigazgatója, Talal Tabbaa azonban februárban azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy bár a központi banknak most fejlettebb kriptoregulációi vannak, „ha a banki ügyintézés rendeződne, akkor Dubai lehetne a kriptó első számú célpontja”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A banki kérdés Dubajban idén megoldódhat, mivel az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke, Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk megteremtette a kriptó jogi kereteit Dubajban.

A miniszterelnök szerint a keretrendszer megvédi a befektetőket és nagyon is szükséges nemzetközi szabványokat tervez bevezetni a kriptoipar irányítására.

Olvastad már? Szudán tagadja, hogy aranyat adott volna el Oroszországnak

Forrás: cointelegraph.com