Bahrein a Binance újabb hódítása

Bahrein a Binance újabb hódítása

Bahrein központi bankja megadta a népszerű kriptotőzsde számára a működéshez szükséges engedélyeket, így hamarosan teljes körűen szabályozott szolgáltatóként működhet az országban.

A Közel-Kelet és Észak-Afrika régióban így a bahreini hatóságok az elsők, amelyek ilyen jogosultságokat adnak a tőzsdének.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez az első fázis, ezután még ugyanúgy végig kell menni a teljes engedélyezési folyamaton, hogy szolgáltatást nyújthassanak az ország lakosainak, viszont így még közelebb került a végcél a vállalat számára.

Abdulla Haji, a Bahreini Központi Bank, a CBB igazgatója szintén megerősítette a hírt, és elmondta, hogy a tőzsde, miután teljesít minden követelményt, megkapja az engedélyt, hiszen „ezek után már csak amolyan formaság lesz ez”.

Haji szerint Bahrein tökéletes helyszín, hogy a Binance megvesse a lábát a régióban. A tőzsde vezetője, CZ is hasonlóan vélekedik erről.

Az olyan nemzeti szabályozók, mint például a CBB engedélye létfontosságú ahhoz, hogy a szükséges bizalmat megkapják, hogy a kriptó és a blokklánc tényleges elismertséget kapjon, és egyáltalán elindulhasson a tömeges elfogadás irányába.

Nem a Binance az első kriptotőzsde az országban, a BitMEX és még néhány más vállalat támogatásával már 2019-ben elindult a Rain Financial kriptotőzsde.

Ők voltak az első digitális szolgáltató, amely megkapott minden szükséges engedélyt a működéséhez.

A Binance most szintén erre az útra lép, miután a jelek szerint váltana a „decentralizált” cégformáról egy hagyományosabb, működési területtel. A mostani események alapján pedig úgy tűnik, a Perzsa-öböl megfelelőnek tűnik számukra, hogy létrehozzák a cégközpontjukat.

A múlt héten a Binance aláírt egy megállapodást Dubai hatóságaival, amelyben kifejezték szándékaikat, hogy létrehoznak egy új, digitális iparággal foglalkozó központot. Ennek ellenére az idei én nem telt felhőtlenül a tőzsde számára.

A pénzügyi, szabályozó hatóságok sok országban, Anglia, Hollandia, Japán, Olaszország, és néhány más nemzet esetén is engedély nélküli működéssel vádolták a tőzsdét, és jogi lépéseket tettek ellene.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Néhány helyen illegálisnak is minősítették a tőzsdét, és tényleges intézkedéseket hoztak.

Törökországban például pont nemrégiben büntették meg a cég leányvállalatát nagyjából 750 ezer dollárra, mivel állításuk szerint megszegte a pénzmosás elleni szabályokat.

A hónap elején pedig visszavonták a Szingapúrban beadott engedélykérelmüket, mivel újra akarják gondolni a stratégiájukat a várossal kapcsolatban.

Olvastad már? Filbfilb szerint a Fedtől függ, hogy májusra 300 ezerig emelkedik-e a bitcoin

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!