Kriptovállalkozásokra nyergelnek át a banki vezetők

Alex Kriete, a Citi digitális eszközökért felelős vezetője csütörtökön a LinkedInen jelentette be, hogy 11 év után lemond a bankóriásnál betöltött pozíciójáról.

Elmondta, hogy teljes munkaidőben egy új kriptopénz-vállalat fejlesztésének kívánja szentelni magát, de további részleteket egyelőre nem közölt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kriete kevesebb, mint egy évig vezette Greg Girasole-val együtt a digitális eszközökkel foglalkozó csoportot a Citi csapatában, mivel az egység 2021 júniusában indult.

Girasole szintén a LinkedInen keresztül jelentette be távozását, és Kriete-tel együtt azt tervezik, hogy saját blokklánccal kapcsolatos vállalkozásba kezdenek.

Mindketten azt mondták, hogy a következő hetekben további részleteket osztanak meg erről.

Kriete új vállalkozása iránti izgalmát az a meggyőződés táplálta, hogy a digitális eszközök “egyre nagyobb jelentőséggel bírnak majd a globális tőkepiacokon és az új üzleti modellek kialakításában”.

Hozzátette, hogy a blokklánc-alapú digitális eszközök iránti személyes érdeklődése több mint öt évvel ezelőtt kezdődött, és most arra késztette, hogy a saját feltételei szerint működhessen közre piac beérésében.

Míg Kriete és Girasole a Citi vagyonkezelési részlegén belül felügyelte a digitális eszközökkel foglalkozó csoportot, a banknak van egy másik digitális eszközökkel foglalkozó egysége az intézményi ügyfelek részlegén belül is, amelyet a nemrég kinevezett Puneet Singhvi vezet.

Egy másik Citi-vezető, Matt Zhang szintén kiszállt a bank csapatából, hogy elindítson egy 1,5 milliárd dolláros kriptoalapot Hivemind Capital Partners néven, amelynek első technológiai partnere az Algorand.

Egy hasonló vállalati vezetői lépés keretében Roger Bartlett, a Goldman Sachs régóta aktív vezetője úgy döntött, hogy “itt az ideje komolyan venni a kriptogazdaságot”, és elhagyta a bankot, hogy a Coinbase globális pénzügyi műveleteit vezesse.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Eközben egy másik bank, amely úttörő lépéseket tesz a metaverzumban, a JPMorgan Chase, amely virtuális társalgót nyitott a Decentraland világán.

A bank reméli, hogy kihasználhatja az 1 billió dolláros piaci lehetőséget, amelyet a metaverzum tartogathat.

Olvastad már? Új nagypályás? 30 ezer bitcoint vett valaki a Coinbase-en

Forrás: cointelegraph.com