A Bank of England szerint a kriptó a bűnözők pénze

Andrew Bailey, a Bank of England kormányzója arra figyelmeztetett, hogy a kriptoeszközök újabb módot biztosítanak a bűnözők számára.

A Bank of England kormányzója, Andrew Bailey a brit jegybank által szervezett online kérdezz-felelek órán azt mondta, hogy a kriptopénzek térnyerése segíti az illegális tevékenységeket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A digitális fizetőeszközök, és különösen a kriptoeszközök megjelenése, attól tartok, hogy a bizonyítékok azt sugallják… hogy ez egy újabb fizetőeszközt biztosít olyan emberek számára, akik bűnözői tevékenységet akarnak folytatni.”

Bailey kormányzó több alkalommal is figyelmeztetett a kriptopénzek különböző aspektusaira. Májusban azt mondta, veszélyesen nagy a lelkesedés, és ő személy szerint szkeptikus a kriptókkal kapcsolatban.

Azt is kijelentette, hogy a kriptovalutáknak „nincs belső értékük”.

A Bank of England kormányzója azonban hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy az emberek nem tulajdonítanak nekik értéket. Mindazonáltal Bailey hangsúlyozta:

“Megint nagyon nyersen fogom ezt mondani. Csak akkor vegyenek, ha készek arra, hogy elveszítsék az összes pénzüket”.

Nem a Bank of England kormányzója az egyetlen, aki aggódik amiatt, hogy a kriptókat tiltott tevékenységekre használják.

Az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde májusban azt mondta, hogy a kriptovaluták alkalmasak a pénzmosásra.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter idén többször is beszélt arról, hogy a kriptókat tiltott tevékenységekre használják.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Februárban hangsúlyozta a kriptorendszer szabályozásának fontosságát annak biztosítása érdekében, hogy a bitcoint és a kriptovalutákat ne használják illegális tranzakciókban.

Továbbá Joe Biden amerikai elnök októberben azt mondta:

“Az Egyesült Államok 30 országot fog össze, hogy felgyorsítsa együttműködésünket a kiberbűnözés elleni küzdelemben, a bűnüldözési együttműködés javításában, a kriptopénzek tiltott használatának megfékezésében, valamint az ezekben a kérdésekben való diplomáciai szerepvállalásban”.

Olvastad már? A Robinhood-on is népszerű lenne a SHIB token

 

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: pauluk1234

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂