A Litecoin 250 dolláros célja egy „folyamatban lévő feladat” – Itt van miért

A Litecoin 250 dolláros célja egy „folyamatban lévő feladat” – Itt van miért

A 250 dolláros cél elérése azt jelenti, hogy a Litecoin (LTC) árfolyamának több mint 150%-kal kell emelkednie a mai értékről. A cikk írásakor az érme 80,61 dolláron cserélt gazdát.

Az elmúlt 30 napban ez az érték 15,60%-os korrekciót jelentett. A Litecoin tartalékkockázatának értékelése azonban azt jelezte, hogy jobb napok jönnek.

A Reserve Risknek van egy fedőneve, amit „HODL banknak” hívnak. A beavatatlanok számára a HODL a Hold On to Dear Life rövidítése. Azt a helyzetet írja le, amikor a kriptopénz befektetők az árfolyam mozgásától függetlenül tartózkodnak az eladástól.

A tét nagy

A tartalékkockázat révén a kereskedők meg tudják állapítani, hogy a hosszú távú tulajdonosok bíznak-e az árfolyamban vagy sem. Ha magas az árfolyam és alacsony a bizalom, az azt jelenti, hogy a kockázat/nyereség arány nem biztos, hogy megéri fogadni.

Az emelkedő Reserve Risk és az alacsony érték azonban kiváló meggyőződésre utal az érme hosszú távú értékével kapcsolatban, és ez volt a helyzet a Litecoin esetében.

litecoin
Forrás: Glassnode

A jelek szerint ez a mérőszám tovább növekedhet. Ha ez így lesz, akkor az LTC árfolyama újra megint elérheti a 100 dolláros szintet. A 100 dollár áttörése azonban azt jelentené, hogy az érme újabb 100%-kal emelkedhet.

Amennyiben ez így lesz, akkor akár 250 dollárra is ugorhat az árfolyam. A Litecoin utoljára 2021 novemberében cserélt gazdát ilyen áron.

Az érték azóta folyamatosan lejjebb lengett. Találtunk azonban egy másik mérőszámot, ami alátámasztja az áremelkedést. Ez alkalommal a Pi Cycle Top indikátor volt az.

Az LTC a bővülés jeleit mutatja

Ezen a diagramon két vonalat találsz, Az egyik zöld- a 111 napos egyszerű mozgóátlagot (SMA) jelképezi. Egy másik lila színű, amely a 350 napos SMA-t jelezte.

Történetileg az árak akkor érték el a csúcsot, amikor a rövidebb SMA elérte ugyanazt a szintet, mint a nagyobb SMA. Erre bizonyítékot mutatott 2021 utolsó negyedéve, amikor a Litecoin ára 385 dollárról 136 dollárra esett vissza hónapokkal később.

A cikk írás idején az adatok azonban azt mutatták, hogy a 111 napos SMA a 350 napos SMA-hoz képest alacsonyabb ponton volt. Ez arra utal, hogy az LTC-nek még sok tere van a növekedésre a bikapiac vége előtt.

litecoin
Forrás: Glassnode

Noha ez nem biztos, hogy azonnal bekövetkezik, ennek a mérőszámnak a helyzete megerősíti azt a jóslatot, hogy a Litecoin hónapokon belül 200 vagy 250 dollárig emelkedhet.

Közben a Santiment adatai szerint a korrigált ár-DAA divergencia -15,15% volt. A DAA a Daily Active Addresses (napi aktív címek) rövidítése. A hálózattal interakcióban lévő egyedi kripto címek számát jelenti.

Amikor az árat a DAA-val kombináljuk, a kereskedők képet kaphatnak a belépési és kilépési pontokról. Az ármetrika negatív olvasata arra utalt, hogy a Litecoin ára az utóbbi időben jobban nőtt, mint az aktív címeké.

Forrás: Glassnode

A kereskedés szempontjából ez egy vételi jelzést jelent. Ezért az LTC ritka felhalmozási lehetőséget nyújthatott.

A piaci résztvevőknek azonban lehet, hogy figyelniük kell a kiegészítő metrikákra, mielőtt megduplázzák a belépési árat.

Olvastad már? A folyamatos mémérme-mánia egy új „eszközosztály” kialakulásához vezet?

Kiemelt kép

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂