A Wechat is támogatja a digitális jüant

A kínai közösségi médiaóriás, a Wechat közölte, hogy támogatni fogja a digitális jüant, ami várhatóan növelni fogja a központi bank digitális valutáját használó kínai lakosok számát.

Azzal, hogy a Wechat támogatja a digitális jüant, a közösségi média 800 millió aktív tagja számára válik elérhetővé a digitális valuta.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Wechat, Kína egyik legnagyobb üzenetküldő és fizetési alkalmazása a hírek szerint támogatja a digitális jüant, a kínai CBDC-t. A CBDC hozzáadása a közösségi platformhoz várhatóan fellendíti a digitális jüan elfogadási arányát.

Az üzenetküldő óriás döntése a CBDC támogatásáról nem sokkal azután született meg, hogy a központi bank elindította az e-cny alkalmazást, amely bizonyos kínai régiók és városok felhasználóinak hozzáférést biztosít a digitális jüanhoz.

A Wechat bejelentése, valamint az Alibaba Alipay-jének bevonása a digitális valuta ökoszisztémájába arra utal, hogy az e-cny alkalmazás önmagában nem biztos, hogy eléri a központi bank azon célját, hogy minél több kínai használja a CBDC-t.

A központi bank indokai a Wechat és az Alipay partnerségére

Linghao Bao, a Trivium China tanácsadó cég elemzője szerint van értelme a központi bank döntésének, hogy a két internetes óriáscéggel társuljon.

A kínai fogyasztók annyira be vannak zárva a Wechat Paybe és az Alipaybe, hogy nem reális meggyőzni őket arról, hogy egy új mobilfizetési alkalmazásra váltsanak. Ezért van értelme, hogy a központi bank összefog a Wechat Pay és az Alipay csapatával, szemben azzal, hogy egyedül csinálja.

A digitális jüan Wechat általi támogatása a közösségi média alkalmazás egyre bővülő felhasználási listáját egészíti ki, amely már most is tartalmaz egy fizetési szolgáltatást, a Wechat Payt.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Azzal, hogy a közösségi médiaóriás a CBDC-t a fizetési szolgáltatásokhoz csatolta, a digitális valuta potenciálisan a Wechat mintegy 800 millió aktív felhasználójához is eljuthat.

Olvastad már? Törökországban mégsem vezetnek be 40%-os kriptoadót

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!