Törökországban mégsem vezetnek be 40%-os kriptoadót

A török kormányzat cáfolta a nemrégiben nagy visszhangot kiváltó pletykát, amely szerint 40%-os adót rónának ki a kriptós bevételekre.

Az országot vezető párt, az APK szerint a jelenlegi szabályozási tevékenység a blokklánc iparág támogatására irányul.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kifejezetten a kriptopénzekre szabott új törvénycsomag akár heteken belül a parlament elé kerülhet.

Ennek kapcsán határozottan visszautasították a helyi médiában megjelent hatalmas adóterhekről szóló pletykákat.

Az APK egyik képviselője, Mustafa Elitas a múlt hónapban osztotta meg a közösségi médiában, hogy a készülő jogszabályokkal elő tudják segíteni majd Törökország kriptoiparának a fejlődését, emellett védik a befektetőket is.

A jogszabályok kialakításában nem csak a kormánypárt vett részt, Elitas elmondása alapján több más intézmény is közreműködött a munkában, de egyelőre még nem nyerte el a végső formáját a tervezet.

December végén a helyi kriptoipar résztvevőivel szerveztek egy találkozót a fővárosban.

Ezen részt vettek a pénzügyminiszter, a bankfelügyelet, a helyi pénzügyőrség és a központi bank hivatalnokai is.

Az eseményen elhangzottak alapján az ország vezetése szeretné úgy kidolgozni a kriptoipari szabályozást, hogy az alkalmazkodni tudjon ehhez az új, még kialakulóban lévő szektorhoz.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egy másik nagy török napilap értesülései szerint a képviselők a már hatályban lévő angol, amerikai és japán törvényeket tanulmányozták.

A kitűzött célok alapján az átláthatóság, a biztonság és az auditálhatóság lesz a helyi kriptotőzsdékkel szemben támasztott legfőbb követelmény, a szabályozások során ezt fogják leginkább szem előtt tartani.

A másik fontos cél, hogy olyan jogi környezetet alakítsanak ki, amely ösztönzően hat a fejlődő kriptoiparra.

Törökországban jelenleg több, mit 30 kriptotőzsde működik, és az ország a nagyjából 5 millió felhasználójával a világ ötödik legnagyobb kriptopiacával rendelkezik.

A Binance számít a legnagyobb forgalmat bonyolító tőzsdének a törököknél, az onnan érkező napi volumen megközelíti a 320 millió dollárt.

A platform viszont nemrégiben 750 ezer dolláros bírságot kapott, mivel nem felelt meg bizonyos működési szabályoknak.

Az ország pénzügyőrsége tavaly tavasszal adott ki egy rendeletet a kriptoipari szolgáltatók számára, előírva nekik a felhasználóik személyazonosítását, és a gyanúsnak ítélt tranzakciók jelentését a hatóságok felé.

A hatóság a török törvények értelmében bírságot szabhat ki a vállalatokra, vagy akár le is tartóztathatja azok vezetőit.

Ez azután történt, hogy két helyi tőzsde, a Thodex és a Vebitcoin tavaly elérhetetlenné vált, sok ezernyi befektető pénzével együtt. Októberben a Coinzo zárt be végleg.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A kriptopénzek és a kriptokereskedés népszerűsége nagyon növekszik az országban, főleg a helyi valuta nagy inflációja miatt.

A kriptopénzek fizetőeszközként való használata viszont tiltott a központi bank által.

Olvastad már? Piramisjáték szervezéséért tartóztatták le a Mirror Trading vezetőjét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!