Adathalászok támadták az OpenSea-t, nem hackerek

Adathalászok támadták az OpenSea-t, nem hackerek

Az Opensea társalapítója és vezérigazgatója, Devin Finzer cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint az NFT piactér kódbázisát feltörték, és a támadók 200 millió dollárt loptak el.

Finzer szerint a vizsgálat kimutatta, hogy a támadó 1,7 millió dollár értékű ethert tartott a tárcájában egy adathalászatot kihasználva.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A támadó a jelentések szerint visszaad néhány ellopott NFT-t

Devin Finzer, az Opensea társalapítója és vezérigazgatója cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint az NFT piactérre betörtek.

Ehelyett Finzer az állítólagos hacker incidenst „adathalász támadásnak” minősítette, amely nem kapcsolódik az Opensea weboldalához.

Azt azonban elismerte, hogy a több mint 30 felhasználó közül, akik „egy támadó által küldött rosszindulatú linket használtak”, néhány NFT-t elloptak.

Bár Finzer nem adta meg az ellopott NFT-k becsült értékét, egy Mr. Whale nevű Twitter-felhasználó a betörés után néhány órával közzétett tweetjében azt sugallta, hogy „máris több mint 200 millió dollár [veszett el]”.

Egy másik Jacob King nevű felhasználó visszautasította Finzer és az Opensea adathalász-támadásra vonatkozó állítását.

A felhasználó azt állítja, hogy “a kódjukban lévő hiba vezetett a történelem egyik legnagyobb NFT-s exploitjához”.

Egy február 20-án közzétett beszámolójában azonban Finzer cáfolja ezeket az állításokat. Azt mondta, hogy egy vizsgálat valójában kimutatta, hogy a támadók néhány NFT-t visszaadtak. Kifejtette:

A támadás jelenleg nem tűnik aktívnak – 2 órája nem láttunk semmilyen rosszindulatú tevékenységet a támadó fiókjából. Az NFT-k egy része visszakerült.

Finzer azt is állította, hogy az Opensea csapatának nincs tudomása arról, hogy a közelmúltban adathalász e-maileket küldtek volna a felhasználóknak.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A vezérigazgató elmondta, hogy amikor a témát közzétette, a csapat még nem határozta meg azt a weboldalt, amely “rosszindulatú üzenetek aláírására csalta a felhasználókat”.

A támadók tárcájában 1,7 millió dollár értékű ETH van

Finzer azzal zárta a témát, hogy elutasítja azokat a pletykákat, amelyek szerint ez egy 200 millió dolláros hackelés volt.

Szerinte az Opensea csapata megállapította, hogy „a támadónak 1,7 millió dollárnyi ETH van a tárcájában, ami az ellopott NFT-k egy részének eladásából származik”.

Eközben egy másik beszélgetésben Finzer azt mondta, a csapata kapcsolatba lépett tucatnyi emberrel és csapattal az NFT térben, és biztos benne, hogy ez egy adathalász támadás volt.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Hozzátette, hogy az Opensea most aktívan „dolgozik azokkal a felhasználókkal, akiknek az elemeit ellopták, hogy leszűkítsék azon közös weboldalak körét, amelyekkel kapcsolatba léptek, és amelyek felelősek lehettek ezért”.

Olvastad már? Az Egyesült Arab Emírségek átfogó kriptós engedélyeket bocsát ki

Forrás: news.bitcoin.com