Chamath Palihapitiya újabb projektek után érdeklődik

Az ismert milliárdos ezért el is adta a kriptós és részvénytőzsdei kereskedelmi platformjában, a SoFi-ban lévő részesedésének a 15%-át, hogy befektethető tőkéhez jusson a kockázati cége, a Social Capital számára.

A SoFi idén vált részvénytársasággá egy cégegyesülés révén, a kezdeti 8,65 milliárdos kapitalizációja pedig mostanra 17,04 milliárdra nőtt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Palihapitiya, a Facebook egy korábbi vezetője és egyben bitcoin-milliárdos személyesen is megerősítette, hogy eladta a cégrészesedése 15%-át.

Elmondása szerint szinte minden iparág csúcsokat döntöget, legyen szó kriptóról, részvényekről, vagy akár műalkotásokról.

A milliárdos úgy fogalmazott, azért adta el a részesedését, hogy a jövőt formáló technológiákba fektethessen, példaként az akkumulátorokkal foglalkozó kaliforniai Mitra Chem vállalatot említette.

A SoFi részvényeinek az ára a hír hatására 2%-ot esett. A platform egy pénzügyi szolgáltatásokat tömörítő vállalkozás, amely hitelezéssel, üzletfejlesztéssel, karrier-fejlesztéssel, és személyi pénzügyi oktatással foglalkozik.

A Social Capital terveit illetően Palihapitiya elmondta, növelni szeretnék a befektetésüket a Clover Health vállalatban, egy egészségügyi szolgáltatóban is, de egyelőre nem beszélt arról, hogy ez pontosan mekkora összeget jelentene.

A Social Capital portfóliójában 74 cég van, és Palihapitiya személyes vagyonát közel 1,1 milliárdosra becsülik.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Mivel pedig a bitcoinra kifejezetten hosszú távú befektetésként tekint, ezért sokan ténylegesen bitcoin-milliárdosként tartják számon. A közelmúltban viszont már olyan projektek között is nézelődött, amelyek más platformokon, például a Solana hálózatán működnek.

Olvastad már? Újabb nyom, hogy ki lehet Satoshi?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: JD Lasica

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂