Egymillió új bitcoin-cím novemberben

Egymillió új bitcoin-cím novemberben

A lakossági vásárlók lassan gyülekeznek a Bitcoin ökoszisztémájában, november hónapban közel egymillió új bitcoin-címet hoztak létre.

A Glassnode számai alapján látható, hogy 913 ezer új felhasználó érkezett a kriptovilágba, ez a szélesebb körű elfogadás gyorsulására utalhat, és optimista jelnek tekinthető 2022 tekintetében.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bár ezzel egy időben az árfolyam alapvetően medvésnek tekinthető módon viselkedett, a makrogazdasági szempontok alapján a BTC sosem volt még ilyen erős és életképes.

A grafikonokból kiderül, hogy 2020 júniusa és 2021 decembere között 30 millióról 40 millió közelébe emelkedett a nullánál nagyobb egyenleggel rendelkező címek száma.

Ez a Glassnode értelmezésében pontosan azt jelenti, amelyre bárki gondolhat, a címekre érkezett már valamennyi satoshi, és azok nem lettek elköltve, így pozitív egyenleggel rendelkeznek. Mikor az ilyen címek száma növekszik, az majdnem egyértelműen arra utal, hogy új felhasználók érkeztek az ökoszisztémába.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ha a címek száma csökken, amelyre szintén van példa a közelmúltból, az pedig rámutat, hogy a felhasználók kiürítik a tárcáikat. Ez legtöbbször az árfolyam lefelé tartó trendjével is egybeesik.

A most novemberben látott számok így két kérdést is felvetnek. Ez a mostani emelkedés a címek számában vajon csak egy egyszeri jelenség, mivel idén már új rekordot ért el az árfolyam? Vagy ez most egy tartósabb felfelé tartó trend kezdete?

Az egyik legegyszerűbb magyarázat az lehet, hogy az ünnepek közeledtével, és a gazdasági hírek hatására a befektetők egyszerűen több időt szánhattak arra, hogy utánanézzenek a bitcoinnak, esetleg elgondolkodjanak a befektetésen.

Ezt a nézetet támaszthatja alá az is, hogy a 1 bitcoint vagy annál kevesebbet tartó címek száma utoljára tavaly márciusban volt ilyen magas. Ezek a címek tipikusan a kisbefektetői, lakossági felhasználókhoz tartoznak.

Viszont egyelőre nem teljesen tiszta, hogy az átlag lakosság szerepe mi lesz a jövőben. A jelenlegi számok alapján, egyes elemzők szerint még azt is gondolhatnánk, hogy tavasz óta a kisbefektetők elvesztették az érdeklődésüket a bitcoin iránt.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Persze ez csak egyféle értelmezés. Októberben egyértelműen látható volt, hogy az intézmények arany helyett a bitcoint választják inkább, a lakossági érdeklődés szintjét jelző Google-keresések száma alig a 2017-es csúcson tapasztalt érték negyede. Egyértelmű, hogy a mánia-szakaszba még nem értünk el.

Olvastad már? Bajban a kazahsztáni bányászok, kevés az áram

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!