Hamarosan újabb országokban lehet hivatalos pénznem a bitcoin

El Salvador elnöke arra utalt egy frissebb tweetjében, hogy idén két új országban is hivatalos pénzzé teszik a bitcoint.

Emellett úgy gondolja, hogy a terveknek megfelelően már idén elkezdődhet Bitcoin City megépítése, az ország által kibocsátott BTC-kötvény pedig vélhetően túlzott kereslettel találkozik majd.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nayib Bukele, El Salvador jelenlegi elnöke a január elsejei tweetjében osztotta meg hat előrejelzését, várakozását a követőivel, hogy mire számít 2022-ben.

El Salvador a világon elsőként vezette be hivatalos pénznemként a bitcoint tavaly ősszel. Az elnök szerint idén a tőzsdei árfolyam eléri majd a 100 ezer dollárt, és ami még ennél is fontosabb, legalább még két országban hivatalos pénz lesz majd.

Az állam a bevezetése óta már összesen 1391 BTC tartalékot halmozott fel saját részre.

Nem Bukele az egyetlen, aki további országok érkezésére számít. A BitMEX ügyvezetője, Alex Hoeptner tavaly úgy nyilatkozott, szerinte idén akár öt új országban is hivatlos pénznek szavazhatják meg a bitcoint, és mindegyik ország a fejlődő gazdaságok közül fog kikerülni.

Bukele szerint a nemrégiben meghirdetett Bitcoin City már idén elkezdődhet épülni. Az újonnan létrejövő várost egy vulkán látná el energiával, a finanszírozáshoz pedig bitcoin-alapú kötvényt bocsátanának ki.

A város egyfajta speciális gazdasági övezetként működne, és a forgalmi adón kívül semmilyen formában nem kellene adót fizetni a lakosoknak. Az elnök arra számít, hogy a kötvény-igények messze meg fogják haladni majd a kibocsátást.

Mindössze egy nappal a bejelentés után látott napvilágot az IMF figyelmeztetése, amelyben a szervezet ismét azt mondja, hogy a kriptopénzek és a bitcoin kockázatot jelentenek az ország számára.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Érdekességképpen Bukele még azt is megosztotta, hogy a 2022-es, Miamiban megrendezésre kerülő bitcoin konferencián valami igazán nagy meglepetés várja a résztvevőket, és az USA elnökválasztásában a bitcoin központi szerepet fog kapni.

Olvastad már? A Square Enix is odafigyel az NFT-re

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!