A Square Enix is odafigyel az NFT-re

A Square Enix is odafigyel az NFT-re

Yosuke Matsuda, az egyik vezető játékfejlesztő cég, a Square Enix elnöke kifejtette véleményét az olyan új technológiák és trendek térnyeréséről, mint az NFT-k, a blokkláncjátékok és a metaverzum koncepció a játéktérben.

Matsuda elmagyarázza az ezeket körülvevő üzleti stratégiát, részletezve, hogy a Square Enix hogyan lép fel, hogy ezeket beépítse a készülő játékaiba.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Square Enix új technológiai stratégiát mutat be

Yosuke Matsuda, a Square Enix, az olyan millió dolláros franchise-ok mögött álló játékcég elnöke, mint a Final Fantasy, részletezte a következő lépéseket, amikor új, blokklánc-alapú technológiák bevonásáról beszélt az új évre vonatkozó terveiben.

Újévi levelében Matsuda kifejtette, hogy ezek az új technológiák, köztük az NFT-k és a metaverzum koncepciója a tavalyi év során emelkedett fel, és ezek az idei év során egy akcióképesebb fázisba fejlődnek.

Matsuda megjegyezte, hogy ezek fontosak az általános üzleti stratégiájuk szempontjából is:

Ahogy ez az ötlet-csokor termék- és szolgáltatáskínálatként kezd konkrét formát ölteni, remélem, hogy ez olyan változásokat hoz majd, amelyek a mi üzletünkre is jelentősebb hatással lesznek.

Ennek következményeként az elnök rámutatott, hogy a vállalat agresszív kutatás-fejlesztési erőfeszítéseket és beruházásokat hajt végre olyan területeken, mint a blokkláncjátékok és a mesterséges intelligencia.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A decentralizált szerencsejáték ösztönzői

Matsuda különbséget tesz a hagyományos játék (amit ő “play-for-fun”-nak nevez) és az új blokkláncjátékok között, amelyeket “play-to-earn”-nek (P2E) neveztek el, megadva az ösztönzőket, amelyekkel egyes ilyen játékoknál a játéktevékenységek révén tokeneket lehet keresni.

Ez az, ami megkülönbözteti a centralizált játékot, amely egy egyirányú adatáramlásra összpontosít (az alkotótól a fogyasztóig) a történetek kialakításához, a decentralizált játéktól, ahol a felhasználónak a token-ösztönzők által létrehozott gazdaságon keresztül nagyobb szerepe lesz.

Ez lehetővé teszi, hogy a modderek, azaz harmadik felek, akik a játékokat módosítják annak érdekében, hogy jobbá tegyék azokat, vagy több elemet tartalmazzanak, a tisztán hozzájárulási rendszerből valóban keresni tudjanak a játékban lévő konstrukcióik által.

A szórakozástól a pénzkeresésen át a hozzájárulásig a motivációk széles skálája fogja ösztönözni az embereket arra, hogy részt vegyenek a játékokban és kapcsolatot teremtsenek egymással. Ezt a blokklánc-alapú tokenek teszik majd lehetővé. Azzal, hogy életképes token-gazdaságokat tervezünk a játékainkba, lehetővé tesszük az önfenntartó játéknövekedést.

Ezeknek az új elemeknek a hagyományos játékokba való beépítését azonban eddig negatívan fogadták.

A GSC Game World, egy kisebb cég, nemrég kénytelen volt lemondani arról a szándékáról, hogy NFT elemeket építsen be a Stalker 2 nevű, hamarosan megjelenő játékába, miután a közönség negatív fogadtatással szembesült.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az Ubisoft, egy másik vezető fejlesztő hasonló problémával szembesült, amikor az NFT piacterének, a Quartznak a bemutatása 95%-ban negatív reakciókat kapott a Youtube-on.

Olvastad már? A Coinbase tárolja a legtöbb bitcoint

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: landontrobinson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!