Készül El Salvador bitcoinos kötvényéhez a törvénytervezet

A tervek alapján El Salvador felépítene egy teljesen új várost, Bitcoin City néven, és ezt kötvénykibocsátással finanszírozná, valamint bitcoint is vásárolna a befolyó pénzből.

Az ehhez szükséges jogi keretrendszer egy teljes, új törvénycsomagot jelent, amely már kialakítás alatt áll.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pénzügyminiszter, Alejandro Zelaya egy helyi tévériportban beszélt erről a hét elején, ahol azt is elmondta, a Kongresszus hamarosan 20 különböző javaslatot kap meg bírálatra.

A tervezetekben főleg a pénzügyi, befektetési szempontokkal foglalkoznak, amelyek segítségével létrehozható a jogi háttér a bitcoin-elszámolású kötvények létrehozásához.

Ez egy teljesen új keretrendszer lesz, amely a piacszabályozás mellett azt is behatárolja majd, hogy hogyan lehet kriptopénzek használatával értékpapírokat kibocsátani.

„Szükséges, hogy a megfelelő jogi hátteret, jogi biztosítékokat tudjuk felmutatni a bitcoin-kötvények megvásárlóinak.”

A tervek alapján a kötvény-kibocsátásból befolyó pénz felét a szükséges infrastruktúra felépítésére fordítanák, a fennmaradó összegből pedig bitcoint vásárolnak majd.

Az ország elnöke, Nayib Bukele tavaly novemberben jelentette be, hogy kibocsátanak összesen 1 milliárd dollár értékű kötvényt, 6,5%-on, amelyből egy új város, Bitcoin City felépítését fedeznék.

A város energiaigényét geotermikus energiával, vulkánok segítségével fedeznék, és a forgalmi adót kivéve a városban nem kellene adót fizetni a lakosoknak.

A kötvényeket vélhetően még idén kibocsátják, az elnök várakozásai alapján pedig az igények túl fogják szárnyalni az elképzeléseket. A tervek alapján pedig a város építése is megkezdődne még 2022-ben.

El Salvador tavaly szeptemberben a világon elsőként tette hivatalos pénznemmé a bitcoint, és tartalékként azóta 1391 BTC-t halmoztak fel.

Olvastad már? Nagyot nőtt a központi bankok aranytartaléka

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!