Közeleg a nehézségi igazítás

Közeleg a nehézségi igazítás

A Bitcoin hashrátája az utóbbi időben ingadozó volt, ugyanolyan mintákat követve, mint a kriptoeszköz ára.

Három nappal ezelőtt megközelítette a 180 EH/s zónát, majd két nappal később 128 EH/s-ra zuhant. A közelmúltbeli elmozdulások a közelgő hálózati nehézségi beállítás előtt történtek, amely vasárnap változik.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kilenc egymást követő emelés után és július közepe óta először fordul elő, hogy a nehézség emelkedés helyett alacsonyabbra csökkenhet.

A bitcoin fiat-értéke miatt a hálózat teljesítménye november vége felé lelassult. Hét nappal ezelőtt a Bitcoin.com arról számolt be, hogy a Bitcoin hashrátája az elmúlt három hónapban folyamatosan emelkedett.

Tegnap 168 EH/s-on áll, miután november 24-én elérte a 178 EH/s-os csúcsot. Viszont pénteken a hashráta 128 EH/s-os mélypontra esett, ami 48 óra alatt 28%-os csökkenést jelent.

A lassulás miatt a hálózati nehézség a szokásosnál alacsonyabb marad, és várhatóan ma fog először csökkenni idén nyár közepe óta.

A július változást követően a BTC bányászati nehézsége kilencszer emelkedett egymás után.

Most 52,48%-kal nehezebb BTC-t bányászni, mint 133 nappal ezelőtt, július 17-én. A következő változtatás, amely a tervek szerint ma a kora reggeli órákban megtörtént, várhatóan -0,38%-kal fog módosulni.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A bányászpoolok közötti hashráta-eloszlás tekintetében is sok változás történt. A Bitmain Antpoolja a legnagyobb bitcoin bányász ma a hálózat 16,79%-ával.

A Foundry USA a második legnagyobb bitcoin bányászpool a hálózat 16,55%-ával azaz 25,77 EH/s-ával. Míg az F2pool a harmadik helyen áll a hashráta 15,33%-ával.

Az ismeretlen, pontosabban anonim bányászok a hálózat hashrátájának a 13,14%-ával rendelkeznek.

A Bitcoin bányászati nehézsége 2021. május 13-án állította be az eddigi csúcsot, amikor elérte a 25,05 billiót. Tegnap a hálózat nehézsége 22,67 billió, és a csökkenésnek köszönhetően 2021. november 28-án, vasárnapra 22,59 billióra kell csökkennie.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A -0,38%-os változás a legtöbb nehézségváltáshoz képest elenyésző, de további két hétig alacsonyan tartja a nehézséget, ami hasznos a bányászoknak, miközben a BTC ára jóval alacsonyabb, mint két héttel ezelőtt volt.

A Bitcoin nehézségi szintje két héttel ezelőtt 4,69%-kal nőtt, négy nappal azután, hogy a BTC elérte a 69 ezer dolláros rekordárat.

Olvastad már? Nagyobb forgalmat bonyolít a Bitcoin, mint a Paypal

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!