New York polgármestere eséskor is kedveli a bitcoint

New York polgármestere eséskor is kedveli a bitcoint

New York város nemrégiben beiktatott polgármestere, Eric Adams azzal vált ismertté, hogy elmondása alapján az első három fizetését bitcoinban fogja felvenni.

Ebből az első most lett aktuális, és a hivatalnok úgy fogalmazott, egyáltalán nem bánta meg a döntését, még akkor sem, ha éppen 50%-os mínuszban van az ár az eddigi csúcsról.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy CNN-interjúban beszélgettek a polgármesterrel, és itt került szóba, hogy milyen érzései vannak a kriptopiaci eséssel kapcsolatban.

A múlt heti 41 ezer dolláros árfolyamról mostanra a 35 ezres zónába csúszott a BTC, így ez egy 15%-os fizetéscsökkenést jelenthet.

Adams nem válaszolt egyenesen a veszteségeket érintő kérdésre, helyette inkább a távlati képet említette meg.

Ez olyan, mint amikor az ember részvényekbe fektet, legutóbb például 2018-ban láttunk hatalmas esést az S&P500-nál. Hogy bitcoinban veszem fel a fizetésem, az egyfajta üzenet. Egy jel, hogy New York nyitott a technológiára.

A városba akarjuk csábítani a technológiai szektor fiatal tehetségeit, és azt akarjuk, hogy az emberek bátran beszálljanak a feltörekvő piacokra.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Adams korábban bejelentette, hogy az első három fizetési csekkjét bitcoinban fogja felvenni, ez összesen 97 ezer dollárt jelent.

A spekulációk szerint így a múlt hét végén látott esés nagyjából 5000 dollárjába kerülhetett. Ez úgy jön ki, hogy a fizetését a kalkulációk alapján 32333 dollárra becsülik.

Technikailag persze nem bitcoint kapott, hanem a hagyományos módon, dollárban kapta meg a fizetését, és ezt konvertálta át neki automatikusan bitcoinra a Coinbase.

Ez a lépés általánosságban pozitív jelnek tekinthető New York számára, a város kriptoszabályozása az egyik legszigorúbbnak számít az Államokban.

A Gemini tőzsde elmondása szerint a tradícionális pénzügy központjaként a város „az egyik legösszetettebb törvénykezést követi az egész országban”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A bitcoin által meghódított polgármester egyértelműen látja, hogy milyen előnyökkel járhat a kriptoipar. De ahogyan mondani szokás, ha valahol működik a bitcoin, akkor mindenhol működik.

Olvastad már? Emelkedik az NFT szektor forgalma

Forrás: cointelegraph.com