100 millió dollárnyi virtuális földvásárlás

Egyre nagyobb az érdeklődés a metaverzumos projektek iránt, és az elmúlt héten új rekordot tapasztalhattunk.

A DappRadar számai alapján látható, hogy egyetlen hét leforgása alatt 100 millió dollárnyi forgalmat bonyolítottak a virtuális parcellák piacán.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek nagy része az Ethereumon létezik, de a Solana is egyre nagyobb figyelmet kap a befektetők részéről.

A metaverzumokban a parcellák NFT-ként műkködnek, így ezek az egyedi tokenek, a metaverzumok egyes alkotóelemei ugyanúgy adhatók és vehetők, mint bármely más NFT, legyen az műalkotás vagy éppen egy zeneszám.

A legnagyobb okosszerződés platform az Ethereum, így érthető, hogy a legtöbb ilyen metaverzum projekt ezen működik.

A Solana nagyon gyorsan jön felfelé a rangsorban, sokak szerint komoly kihívó lehet majd az Ethereum számára.

A metaverzumokban, függetlenül attól, hogy melyik platformon is működnek, a felhasználók birtokolhatják a világ egy szeletét, egy, vagy akár több virtuális parcellát.

Ehhez jön hozzá az avatárok és más digitális objektumok sora, amelyekkel interakcióba lehet lépni, és amelyek szintén NFT formájában léteznek.

A befektetők azután kezdtek el mozgolódni, hogy a Facebook Meta névre változtatta az anyacég megnevezését, nem titkoltan azért, hogy az NFT szegmens és a metaverzum irányába mozduljon el.

Az olyan virtuális világok, mint a Sandbox vagy a Decentraland, szintén az érdeklődés nagyfokú megugrásáról számoltak be. Kétségtelen, hogy ez lesz a következő nagy dobás az iparágban. A virtuális világok tűnnek a legújabb kívánatos árucikknek a szektorban, egyre több a projekt, és egyre növekednek az árak. A metaverzumos események már majdnem sztenderdnek számítanak a kriptoiparban.

A múlt héten a Sandbox világában 87 millió dollárnyi terület cserélt gazdát. Ebben szerepe lehetett annak, hogy az Adidas partnerségre lépett a projekttel, „az egyik legizgalmasabb digitális fejlesztésnek” nevezve azt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Sandbox más nagy céget is sikeresen magához csábított, a japán technológiai cég, a Softbank, az LG Technology Ventures, a játékfejlesztő Animoca Brands, de még a rapper Snoop Dogg is közelebbi kapcsolatba került velük.

A parcellapiacon a második versenyző a Decentraland, rajtuk keresztül 15 millióért kötöttek üzletet a befektetők az elmúlt hét napban.

Az egyik legnagyobb tételt egy 2,43 millió vásárlás adta, ezt a virtuális földterületekre szakosodott Metaverse Group hozta össze.

Két másik Ethereum-alapú projekt, a Cryptovoxels és a Somnium Space 2,68 illetve 1,1 millió dolláros forgalmat bonyolított.

A DappRadar beszámolóiból kiderül az is, hogy a Solana, amely az Ethereum egyik feltörekvő kihívójának számít, szintén nagy növekedést tapasztalt a metaverzumos NFT szektorban.

A Portals, amely egyfajta Animal Crossing, Decentraland, Sandbox keverékként jellemezhető, kevesebb, mint egy héttel az indulása után már 10 millió dollárnyi forgalmat generált.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Ennek egy része már a másodlagos piacon, a Magic Eden platformján zajlott. Ezzel a Decentraland után ők lettek a harmadikok a forgalmi listán a múlt héten.

A Magic Eden négy hónapja indult, de az egyik alapító, Li Jin elmondása szerint mostanra már nagyjából feleannyi felhasználója van, mint az OpenSea piacának, a tranzakciók száma viszont a duplája annak.

Olvastad már? A Crypto.com két amerikai tőzsdét is megvásárol

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!