150 millióért indul fejlesztési alap a Solanán

150 millióért indul fejlesztési alap a Solanán

A Solana Ventures nemrégiben bejelentette, hogy nagy összeget szán az újabb web3-as appok fejlesztésére.

Ennek tető alá hozásához együttműködésre léptek a Forte blokkláncos céggel, és a Griffin Gaming kockázati tőke-társasággal, amely főleg a játékiparban érdekelt.

A jelenlegi számok alapján 150 millió dollárral indul el a fejlesztési alapjuk.

Ennek a pénznek a teljes összegéből a Solana hálózatára szeretnének játékokat fejleszteni. Az alap aktívan keresi a lehetőségeket, hogy pénzzel támogathassa a szektort.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt hónapokban tapasztalt növekedés a játékok és a metaverzumok területén valószínűvé tette, hogy a befektetői pénz is hamar megérkezik majd a területre, hiszen a megnövekedett felhasználói érdeklődés jelezte, hogy itt valami olyan történik, amire érdemes odafigyelni.

A web3-as játékok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy a blokklánc és az NFT technológia segítségével a virtuális világokon belül tulajdonjogot szerezhessenek, ezzel pedig egy teljes ökoszisztéma és piac alapjait tegyék le.

A Forte ügyvezetője, Josh Williams is hasonlóan vélekedik erről, ahogyan az a nyilatkozatából kiderül.

Az NFT és a blokklánc hajnalán vagyunk, a játékfejlesztők pedig így már tulajdonjogokat ajánlhatnak a felhasználóiknak, így a játékokon belüli gazdaság növekedésnek indulhat, és önfenntartóvá válhat.

Fejlesztői támogatás

A pénz mellett egy másik nagy előny is származik a Forte és a hasonló cégek részvételéből, mégpedig az, hogy a fejlesztők egy már bevált, bejáratott keretrendszeren belül tudnak a blokklánc-hálózatokba bekapcsolódni. Nem a nulláról kell mindent elkezdeni.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Griffin Gaming már világszerte több, mint 400 millió dollárt fektetett be játékipari cégekbe, és szintén kihangsúlyozta, hogy a játékokhoz kapcsolódó applikációk nayon fontosak a blokklánc jövőjéhez.

A játékok és az interaktív média ma nem lenne a blokklánc egyik sarokköve, ha a közösség az elmúlt évtizedben nem érte volna el azt a számtalan technológiai eredményt, amelyek ezt lehetővé teszik.

A Solana Ventures részéről ez a kezdeményezés már a második a web3-as megmozdulások sorában.

Novemberben is indítottak egy hasonlót, 100 millió dolláros költségvetéssel, amely szintén a play-to-earn játékmódok és a metaverzumok fejlesztésének előmozdítását tűzte ki célul.

Olvastad már? Megkezdődött a kisbefektetők rohama

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!