700 millió dollárért vett kosárlabda-pályát a Crypto.com

Egészen pontosan a stadion névadási jogát szerezték meg, így a Coinbase és az FTX után a Crypto.com is beszáll a sportrajongók figyelméért folyó versenybe.

A szingapúri tőzsde Los Angeles stadionjának, a Staples Center elnevezésének a jogát vásárolta meg a következő 20 évre.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A stadion olyan csapatok otthona, mint a Lakers és a Clippers, a Sparks és a Kings, bár ez utóbbi nem kosárlabda-csapat.

A létesítmény az AEG kezelésében van, a Crypto.com pedig a jelentések szerint 700 millió fizetett a névadási jogokért.

Emellett szinte eltörpül az FTX tőzsde májusi, 135 milliós vásárlása, amely során a Miami Heat stadion nevét vette meg.

A múlt hónapban pedig a Coinbase jelentette be, hogy egyezséget kötöttek az NBA-vel, hogy minden egyes mérkőzésükön reklámhelyet, megjelenési lehetőséget kapjanak.

A kosárlabda-rajongók tehát sokkal több kriptós reklámmal fognak találkozni, mint eddig. A Lakers csapata Lebron karácsonyi promóciójával december 25-én lép pályára, de ez lesz az aréna hivatalos átnevezésének is a dátuma.

Az összes feliratot lecserélik majd a 2022-23-as szezon indulása előtt. Az egyezség részeként a Crypto.com közvetlen kapcsolatot alakított ki a Lakers és a King csapatával.

Elképzelhető, hogy az FTX és Miami mintájához hasonlóan itt is szorosabb és szerteágazóbb együttműködés valósul majd meg a tőzsde és a város között, legalábbis ez szűrhető le az ügyvezető, Kris Marszalek bejelentéséből.

Izgulunk az AEG-gel kötött megállapodás miatt, és hosszú távra tervezünk a városban. Ennek pedig a belvárosi Crypto.com Arena az első lépése.”

A Crypto.com több fronton is mozgolódni kezdett. Az UFC és a Formula 1 közreműködésével az NFT-szektorban is megjelentek, de olyan egyéni csapatokkal is partnerségre léptek, mint a Paris Saint-Germain fociklub, vagy a Montreal Canadiens hokicsapata.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az FTX sem ül a babérjain, ők leszerződtették a legnagyobb sportolók közé tartozó Tom Brady, Steph Curry, Shohei Ohtani triót, mint márkanagyköveteket, azaz a jövőben ők lesznek a tőzsde reklámarcai.

Olvastad már? Rekordmagas az NFT keresések száma

Forrás: decrypt.co