A következő nagy dobás a metaverzum lehet a Morgan Stanley szerint

A bankóriás a legutóbbi befektetői hírlevelében úgy fogalmazott, hogy a metaverzum lehet a következő nagy dobás a piacon.

Az elemzők szerint ez az alternatív valóság olyan cégek fantáziáját mozgatta meg, mint a Facebook (amely már Meta néven működik), vagy éppen a Microsoft, ők már lépéseket is tettek ebbe az irányba.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A metaverzum az új trend

A Morgan Stanley az egyik legnagyobb befektetési bank a világon, és ők most jelezték az ügyfeleiknek, hogy a metaverzumra érdemes odafigyelni.

Ez a kifejezés egy olyan koncepciót takar, amely egyfajta párhuzamos, virtuális valóságot teremt a felhasználók számára, ahol bármilyen alakot felvehetnek, és számos tevékenységet elvégezhetnek, például vásárolhatnak, vagy találkozókat bonyolíthatnak.

(Szerkesztői megjegyzés: hogy egészen pontosan miről is van szó, azt a Ready Player One című film megtekintése után sokkal könnyebb elképzelni.) Ez a koncepció pedig már több vállalatot is lépésekre sarkallt.

Edward Stanley, a bank elemzője elmondta,

„Ez alapjaiban fogja megváltoztatni a szociális kapcsolatainkhoz használt médiumokat.”

A cégek is akarnak egy szeletet a tortából

A bank szerint egyre több és több cég fog belépni a területre. A játékipar és a techvilág cégei már most nyereséget termelnek ebben a szektorban.

„A metaverzum egyre nagyobb hírverést kap, és a vállalatok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak rá. A cégek és az elemzők manapság valójában nagyobb figyelmet fordítanak a területre, mint bármi másra.”

Érdemes viszont észben tartani, hogy kifejezetten korai szakaszában vagyunk még csak a metaverzum létrehozásának.

A kezdeti lépések már megtörténtek, de még évekre vagyunk attól, hogy teljes mértékben kialakuljon a rendszer. Ráadásul ez nagyfokú együttműködést igényel a résztvevő vállalatoktól.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A végcél, hogy a felhasználók egyik platformról a másikra ugorhassanak, fennakadás nélkül. A bank jelentése arra is kitér, hogy jelenleg három országból tapasztalható a legnagyobb fokú érdeklődés. Az USA, Kína és Dél-Korea irányából láthatjuk a legtöbb aktivitást.

Olvastad már? Egy milliárdos szerint az Ethereum le fogja előzni a Bitcoint

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Cryptocurrency News

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂