A Coinbase tárolja a legtöbb bitcoint

2022 elején 13 tőzsdéről tudunk, amely több, mint egy milliárd dollárnyi bitcoint tart.

A három dobogós együtt a kriptopiac 7%-áért felel, 165 milliárd dollárral a tárcákban, és a sort a Coinbase vezeti.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsde kezelésében lévő bitcoin a mostani árfolyamon nagyjából 56,2 milliárd dollárt tesz ki.

A kriptopiac összesített kapitalizációja 2,3 billió dollár, ebből 168 milliárd a stablecoinok részesedése. Tizenhárom tőzsdéről tudunk, amelyek egy milliárd dollárnál is több bitcoint tartanak a tárcáikban, ezek a Coinbase, Binance, Huobi Global, Kraken, Okex, Gemini, Bitfinex, Bittrex, Bitflyer, Coincheck, Bitstamp, és a Bybit.

 

A Coinbase az egyik legrégebbi tőzsdeként nem meglepő, hogy vezeti a mezőnyt, a kriptoeszközeiből 40,27 milliárd dollárt tesz ki a bitcoin, a fennmaradón osztoznak az altok.

A Coinbase tárcáiban a felhasználók összesen 853 ezer bitcoint tartanak. A második legnagyobb tőzsde és váltó a készletek alapján a Binance, 24,85 milliárd dollárnyi kriptopénzzel. Ez 370 ezer BTC-t jelent, mellette 1,24 milliárd USDT-t, és a többi kriptót.

A 2,3 billió dolláros összpiacnak a 6,98%-át teszi ki az a 165 milliárd dollárnyi kriptopénz, amely a 13 legnagyobb tőzsde kezelésében van. A kisebb tőzsdék közül összesen 23-ról lehet tudni, amely legalább 1 millió dollárnyi kriptót tart saját kezelésben, de számos tőzsde van, amelyről semmiféle adat nem áll rendelkezésre.

A tőzsdékről származó információkat a Bituniverse, Peckshield, Chain.info és az Etherscan szűrték meg, és így jött létre a jelenlegi rangsor.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Ebből látható, hogy mindössze egyetlen szervezet létezik, amely a Coinbase-nél is több bitcoint tart, ez pedig a Grayscale bitcoin-alapja, a maga 648 ezer bitcoinjával. Ez a teljes 21 milliós készlet több, mint 3%-a.

Kevesen rendelkeznek 100 ezernél több BTC-vel, a Grayscale mellett a Block.one 140 ezres készletet birtokol, a Microstrategy pedig 124 ezer bitcoin tulajdonosa.

Ezek hárman az egyedüliek, amelyek nem tőzsdék, mégis 100 ezernél több BTC található a tárcáikban.

Olvastad már? Eminem beszállt a Bored Ape Yacht Clubba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!