A rekordmagas infláció arra készteti a befektetőket, hogy közelebbről is megvizsgálják a Bitcoint

A kriptopénzek értéke emelkedik, de a fogyasztói termékek sem kivételek ez alól Egyesült Államokban. A befektetők bitcoin iránti kíváncsisága egyre inkább nő, mivel az adatok szerint az amerikai infláció 30 éves csúcsra emelkedett.

A fogyasztók az Egyesült Államokban és világszerte továbbra is érzik az infláció szorítását, és a legfrissebb adatok szerint a fogyasztói árindex (CPI) októberben 6,2%-kal emelkedett a tavalyi évhez képest, ami még inkább megkérdőjelezi a Federal Reserve-től érkező „átmenet” inflációs narratívát.

A nagyfokú pénzromlás eredményeként a hagyományos pénzügyi piacok november 10-én visszaestek, mivel az elszabaduló inflációval és a vásárlóerő elvesztésével kapcsolatos aggodalmak erősen nyomasztották a befektetőket, és a főbb indikátorok visszahúzódtak a hét elején elért új, rekordmagas értékekről.

Ez ellentétben áll a kriptopénzek piacán zajló árfolyammozgással, ahol a CPI-adatok bejelentésekor a Bitcoin (BTC) árfolyama 4,7%-os emelkedést produkált.

Az infláció gyors emelkedése következtében 2021 folyamán egyre több felszólítást kapott a Fed, hogy vessen véget a könnyű pénz politikájának és emelje a kamatlábakat.

Sokan azt állítják, hogy a központi bank sarokba szorította magát, és nincs könnyű lehetősége a továbblépésre, mert a kamatlábak emelkedése még nagyobb kihívást jelenthet az amerikai államadósság törlesztése szempontjából.

Larry Summers volt amerikai pénzügyminiszter nemrégiben tett nyilatkozatai szerint:

„Úgy tűnik, hogy a globális pénzügyi piacok lassú növekedésre és alacsony reálkamatokra számítanak a következő néhány évben, ami kibelezi a központi bankok gazdaságirányítási képességét.”

Mivel a kamatlábak ellenőrzése az elsődleges eszköz, amely a Fed rendelkezésére áll a piac befolyásolására, úgy tűnik, hogy a pénznyomtatás folytatásán kívül nem sok másra lesz képes a központi bank a folyamatos kihívásokra adott válaszként.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Rossz a fiatnak, jó a kriptónak

A kriptopénzek tulajdonosai egyedülálló helyzetben vannak ahhoz, hogy profitáljanak ezekből a legújabb fejleményekből, vagy legalábbis némi védelmet kapjanak, mivel a fiat valuták, például a dollár csökkenő értéke rávilágított a Bitcoin és más altcoinok erejére.

A Bitcoin Stimulus adatai szerint azok az amerikaiak, akik a 2020. áprilisi 1200 dolláros ösztönzőcsekkjüket BTC-be fektették, most 12.172 dollár értékű BTC-vel rendelkeznek. Ez 914%-os növekedést jelent.

Az 1200 dolláros ösztönzőcsekk jelenlegi értéke 2020. április 15-től. Forrás: Bitcoin Stimulus.

És ezek a nyereségek nem csak a vezető kriptopénzre korlátozódtak, mert az egész piacra beáramló pénzeszközök ugyanezen időszak alatt 190 milliárd dollárról 2,95 billió dollárra emelték a teljes piaci kapitalizációt.

A kriptovaluták összpiaci kapitalizációja. Forrás: CoinMarketCap.

A piacon lévő számos token értéknövekedésén felül a kriptopénzek tulajdonosai számos kriptopénz „ösztönzőcsekket” is kaptak jutalmul, olyan airdropok formájában, mint amilyet a közelmúltban az Ethereum Name Service szervezett, amely öt számjegyű bevételt hozott a protokoll korai alkalmazói számára.

Összességében a kriptopénzpiac résztvevői profitáltak abból a védelemből, amelyet a fiat valuták vásárlóerejének romlásával felértékelődő eszközök birtoklása nyújt, és ez a folyamat nem mutatja a lassulás jeleit a belátható jövőben, ha az inflációs ráta tovább emelkedik.

Olvastad már? A Robinhoodon is népszerű lenne a SHIB token

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂