Az intézmények fogják 75 ezer fölé nyomni az árfolyamot

Guido Buehler, a svájci SEBA Bank vezérigazgatója szerint.

„Úgy gondoljuk, hogy az ár emelkedni fog. Belső értékelési modelljeink szerint az árfolyam jelenleg 50 000 és 75 000 kellene, hogy legyen.”

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A svájci székhelyű SEBA Bank pénzintézet vezérigazgatója megosztotta a bitcoinra vonatkozó előrejelzéseit 2022-re.

A BTC-bikáknak kedvezve Guido Buehler optimista volt az intézményi elfogadottsággal és az érménkénti 75 000 dolláros árnövekedéssel kapcsolatban.

Egy interjúban kifejtette, hogy a SEBA-nál a vagyonalapok keresik a megfelelő időt a beszállásra. Azonban a megfelelő partnerekre és a szükséges szabályozásra van szükségük ahhoz, hogy tőkét tudjanak erre fordítani.

Arra a kérdésre, hogy a BTC idén új csúcsokat fog-e elérni, Buehler lehetségesnek tartja, „de a kérdés mindig az idő”.

Megjegyezte, hogy mivel a BTC dominanciája 40%-os mélyponton van, ez egy sarkalatos pillanat az irányt kereső befektetők számára.

Az interjúra a svájci St. Moritzban megrendezett Crypto Finance konferencián került sor, ahol a kriptotérség szereplői gyűltek össze, hogy megvitassák a potenciális üzleteket.

Az áremelkedés mögött meghúzódó okok nem pontosan ugyanazok, mint a Ledger vezérigazgatójának elmélkedéseiben. Pascal Gauthier egyetért azzal, hogy a BTC új csúcsokat fog elérni, de a kiskereskedelem fogja vezetni az emelkedést.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A SEBA bank kripto-barát intézmény hírnévnek örvend. A bank nemrég fejezett be egy 110 millió svájci frankos (119 millió dollár) C sorozatú finanszírozási kört, amelyben az FTX és az Alameda Research is befektető volt.

Tavaly októberben a bank közölte, hogy az ügyfelek hamarosan hozamot tudnak majd elérni a kriptoletéteiken.

Buehler szavai szerint, aki maga is kripto-rajongó, a Bitcoin mögött álló technológia „újra fogja definiálni a pénzügyeket”.

Olvastad már? Üvegpipák, mint NFT-k

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!