Eséskor vásárolnak a bálnák

Eséskor vásárolnak a bálnák

A bálnák nagyjából úgy viselkednek, mint a 2017-es bikapiacon, ahogy a bitcoin árfolyama kisebb visszahúzódást tapasztal.

A bálnák újra pályára léptek 60.000 dollár közelében, az adatok a klasszikus bikapiaci viselkedést mutatják.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A lánc adatai szerint november 16-án a harmadik legnagyobb bitcoin bálna 207 BTC-vel növelte a készletét.

Annak ellenére, hogy az elmúlt 24 órában 8%-ot esett, a bitcoin továbbra is biztos vétel a legnagyobb befektetők számára.

A harmadik legnagyobb cím, 193.433 BTC-s egyenlegével 12,84 millió dollárnak megfelelő összeget tett hozzá a vagyonához, bitcoinonként 62.053 dolláros árfolyamon.

„Jelen állás szerint ez a cím novemberben 635 BTC-vel növelte állományát. Ennek a címnek a jelenlegi egyenlege 108.528,56 BTC, a nem realizált bevétel pedig 4.632.109.617,37 USD”.

Az ilyen bálnaviselkedés valójában gyakori a bikapiacok során, amint azt a korábbi cikluscsúcsok adatai is bizonyítják.

“Véleményem szerint a bálnák és a nagy játékosok általában úgy fedezik a bitcoinjaikat, hogy átmennek a származtatott tőzsdékre és short pozíciókat vesznek fel, amikor hatalmas mennyiségű BTC-t vásárolnak az árfolyam mélypontjain”magyarázta kedden a CryptoQuant elemző cég egyik munkatársa.

“Ez a minta nyilvánvaló a legutóbbi bikapiac során (2017), amikor az All Exchanges To Derivative Exchanges mutató többször is tetőzött, és az árfolyam minden egyes alkalom után ugrást tapasztalt. Most a mérőszám négyszer tetőzött, ami azt jelzi, hogy a bálnák folyamatosan vásárolják az érméiket, és aztán fedezik is a pozícióikat a derivatíva piacokon. Ez jó jel.”

A bitcoin ármozgása konzervatív

A hosszú távú tulajdonosok e hónaptól kezdve elkezdték csökkenteni BTC-állományukat.

Az úgynevezett “elosztás” jelensége történelmileg a bikás árfolyam-akciók legelszántabb fázisát kísérte, ahogy azt tavaly novembertől kezdődően láthattuk.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A 62.000 dollárnál a nagy vásárlói volumen eközben nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza az alacsonyabb szintek keddi újratesztelését, ellentétben a Whalemap, a bálna-aktivitás megfigyelésére szolgáló eszköz várakozásaival.

Olvastad már? Bank of England: A kripto közvetlen veszélyt jelent a pénzügyi stabilitásra

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂