Nem lesz H&M üzlet a metaverzumban

Nem lesz H&M üzlet a metaverzumban

A népszerű ruházati áruház-lánc tagadta, hogy virtuális üzleteket nyitott volna a metaverzumban.

A hét elején kapott szárnyra a pletyka, hogy a boltok immár a Ceek virtuális valóságában is elérhetők, és a vásárlók bejárhatják az üzleteket, kriptopénzzel vásárolva.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Economic Times és a Mashable India hasábjain is megjelent információkat a cég cáfolta.

A vállalat világszerte 75 országban van jelen, és félszáz online piactéren is elérhetők a termékei. Az egyik legnagyobb ruházati vállalatként a tavaly őszi nyilvántartás alapján mintegy 4800 üzletet működtetnek, a legnagyobb arányban pedig az USA, Európa, és Oroszország területén találhatók.

A cég most hivatalosan is megerősítette, egyelőre nem tervezik üzlethelyiségek megnyitását a metaverzumok egyikében sem.

A pletykák alapján az a téves információ kezdett elterjedni, hogy a vásárlók számára lehetőség van a 3D virtuális valóságban bejárni az üzleteket, kiválasztani a kívánt termékeket, és azokat meg is vásárolni a Ceek saját tokenje segítségével.

Ezt ráadásul úgy is meg lehet oldani, hogy a vevők kiválasztják a kívánt darabokat a metaverzumban, majd a legközelebbi fizikai üzletben veszik át azokat.

A Ceek a weblapjuk információi szerint jelenleg a Binance Smart Chain platformján működik, bár évekkel ezelőtt még Ethereum-alapú projektként reklámozta magát.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A pletyka vélhetően amiatt kapott szárnyra, hogy a Ceek Twitteren osztott meg egy áruház-koncepciót, amelyben utaltak a H&M-re. A cég természetesen cáfolta, hogy együttműködnének a Ceek csapatával, ez utóbbiak is hamar tisztázták a félreértést.

Az üzlet a Ceek metaverzumában csak egy dizájn-ötlet, hogy hogyan nézhetne ki akár egy H&M áruház is, és nem egy valódi, működő virtuális helyszín. Lehet, hogy idővel ez valósággá válik majd, de most még nem ez a helyzet.

Olvastad már? Brit képviselők lobbiznak a kriptoipar ellen

Forrás: news.bitcoin.com