Jack Dorsey saját bányászgépet fejleszt

A Twitter-alapító Jack Dorsey másik vállalkozása, a Block hivatalosan is bejelentette, hogy saját tervezésű bitcoin-bányász gépet terveznek a piacra dobni. A hálózat hashrátája ennek hatására újabb magasságokba ért.

A bitcoin világa továbbra is képes meglepetésekkel szolgálni a kritikusok és a rajongók számára is. A világ második legnagyobb arányaú hashráta tulajdonosa, Kazahsztán internet nélkül van, köszönhetően az országban uralkodó bizonytalanságnak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ország lekapcsolása után a hashráta 13,4%-kal csökkent, ekkor teljesítmény érkezett a hálózatra Kazahsztánból. Azóta viszont gyakorlatilag ez az érték új rekordot ért el, a kazah bányászok nélkül is.

A Glassnode számaiból látszik, hogy a héten az árfolyam még mindig a 42 ezer dolláros régióban mozog, a hashráta viszont nagyot növekedett, és elérte a 215 EH/s értéket.

A bányászok továbbra is egyértelműen tanúbizonyságát adják az ellenálló-képességüknek, és az ilyen „nemzetgazdaság-szintű” csapások után is hihetetlen gyorsasággal rázódnak helyre. Ráadásul mostanra a bányászati teljesítmény eloszlása a világon még sokkal teljesebb, mint eddig.

A Block ilyen makrogazdasági körülmények között jelentette be, hogy gyártóként lépnek be a bányászati iparágba. A LinkedIn-en megjelent álláshirdetések alapján már korábban elterjedt a sajtóban, hogy a cég ilyesmire készülhet, de a vállalat vezetősége csak a héten erősítette ezt meg hivatalosan is.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Block igazgatója, Thomas Templeton hosszú tweet-sorozatban beszélt arról, hogy hogyan látják a bányászat helyzetét, mennyire elérhetőek az eszközök az átlagos felhasználók számára, és ezekkel milyen eredményeket lehet elérni.

Azt akarjuk, hogy a bányászat még jobban hozzáférhető, még hatékonyabb legyen, kezdve a vásárlástól, az üzemeltetések keresztül egészen a karbantartásig. Azért érdekel ez minket, mert az otthoni, lakossági bányászat messze túlmutat azon, hogy új bitcoint hozzunk létre. Úgy látjuk, hosszú távon egyszerűen létszükséglet, hogy decentralizált és engedélymentes maradjon.

A fejlesztés nyilvánossá, átláthatóvá tétele egyértelműen a közösség érdekeit szolgálja.

A Bitcoin Magazine egyik szerzője, és az otthoni bányászat szakértője, az Econoalchemist nicknevű felhasználó szerint „ez a lépés reputációt épít ott, ahol eddig nem volt, és vélhetően még a fogyasztói elvárásokat is ebbe az irányba fordítja majd”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Block bányászati megoldásai így végül lehetséges, hogy újabb szereplőket csábítanak be majd a gyártói szférába.

A Bitcoin hashrátája számára pedig a csillagos ég lesz csak a határ, na meg persze a 2016 blokkonként bekövetkező nehézségi igazítás.

Olvastad már? A kriptósok többsége tavaly kezdte az ipart

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!