Kriptós fizetést szeretnének az Airbnb felhasználói

Az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky elmondta, hogy a kriptopénzfizetések támogatása vezeti a 2022-ben leginkább igényelt termékek listáját.

Január 2-án Chesky arra kérte Twitter-követőit, hogy osszák meg ötleteiket az új szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyeket a platform 2022-ben bevezethetne.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Miután átszűrte a nagyjából 4000 javaslatot, arról számolt be, hogy a felhasználók leginkább a kriptofizetések integrálása iránt érdeklődtek az Airbnb számára.

Ezt a javaslatot az egyértelmű ármegjelenítések és egy vendéghűség-program követte. Chesky szerint az Airbnb „már dolgozik néhányon” ezek közül az új termékek közül, és 0most más termékekkel is foglalkozni fog”.

A kriptofizetések támogatásának lehetőségét tovább érintve az Airbnb vezetője részletezte, hogy ez a javaslat “különböző token-ötleteket” tartalmazott. Chesky hozzátette, hogy az Airbnb 2013 óta nem kevesebb, mint 336 milliárd dollárnyi fizetési forgalmat bonyolított le.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Chesky nem először beszél a kriptovalutákról.

Egy 2021 szeptemberében a Fox Businessnek adott interjúban elmondta, hogy az ügyfelek már évek óta kérik az Airbnb-t, hogy kriptofizetéseket is vezessen be.

Chesky akkor arra is emlékeztetett, hogy mielőtt megalapította a Coinbase-t, a legnagyobb amerikai kriptotőzsdét, annak vezérigazgatója, Brian Armstrong az Airbnb-nél dolgozott, hozzátéve, hogy “nagyon büszkék vagyunk az ő [Coinbase] sikerükre”.

A 2020 decemberében tőzsdére lépett Airbnb az IPO-tájékoztatójában is megemlítette a kriptovalutákat és az alapjául szolgáló blokklánc technológiát.

A jövőbeli sikerünk attól is függ, hogy képesek leszünk-e alkalmazkodni az olyan újonnan megjelenő technológiákhoz, mint a tokenizáció, a kriptovaluták, az új hitelesítési technológiák, például a biometria, az elosztott főkönyvi és blokklánc technológiák, a mesterséges intelligencia, a virtuális és kiterjesztett valóság, valamint a felhőtechnológiák.

A cég azonban elismerte, hogy „ezek az erőfeszítések a vártnál költségesebbek lehetnek, és előfordulhat, hogy nem lesznek sikeresek”.

Ráadásul az Airbnb rámutatott a lehetséges sebezhetőségekre és hibákra, amelyek a jelentős technikai újítások bevezetésekor előfordulhatnak, és amelyek mind „elvesztett üzletet, márkánk vagy hírnevünk sérülését, fogyasztói panaszokat és egyéb kedvezőtlen következményeket eredményezhetnek”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Amennyiben a San Franciscó-i székhelyű cég végül hozzáadja a kriptofizetések támogatását, csak a legújabb lenne a magasan jegyzett cégek között, amelyek felkarolják a feltörekvő iparágat.

Ezek közé tartozik az AMC mozilánc, a fizetési óriás Paypal és a Block (korábbi nevén Square) fizetési processzor.

Olvastad már? Nem lesz H&M üzlet a metaverzumban

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!