Palau kriptós projektet indít

A szigetállam nemzetközi digitális identitást ajánl az érdeklődőknek, amelyhez blokklánc technológiát hasznánának.

Ehhez a Cryptic Labs csapatával társul a köztársaság kormányzata, hogy a Root Name System nevű applikációval építsék ki a rendszert.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Surangel S. Whipps, az ország elnöke december végén írta alá a digitális állampolgárságról szóló törvényt.

Mint ország, diverzifikálni szeretnénk a gazdaságunkat, és pénzügyi szempontból vonzó lokációvá válni. Kicsi ország vagyunk, szóval ez nem egyszerű dolog, de digitálisan könnyebben megoldható.

A Root Name System használatával a Cryptic Labs elmondása szerint az érdeklődők a világon bárhonnan, digitális úton igényelhetnek állampolgárságot Palau-tól.

Ennek köszönhetően pedig a 18 ezer fős szigetállam lakosaként számos előnyben részesülhetnek, még ha fizikailag nem is ott élnek.

Ha egy kriptohasználó például olyan országban él, ahol tiltott a kriptotőzsdézés, ez nagy előny, hiszen a legtöbb platformon személyazonosításhoz kötött a használat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Cryptic Labs saját blokkláncos alkalmazásával ráadásul a KYC folyamatok biztonságos módon végezhetők el.

Az elnök külön kiemelte, hogy ezzel a módszerrel sem sérül a pénzmosás elleni intézkedések hatékonysága, hiszen az állampolgárság fenntartásához évente frissíteni kell az azonosítási adatokat.

Akiknek a kérvényét elfogadja az állam, azok fizikai és digitális igazolványt is kapnak, ez utóbbit NFT token formájában.

A Cryptic Labs még nem osztotta meg, hogy melyik blokkláncot fogják használni a palaui rendszer kiépítésére, mindössze annyit mondtak, hogy első körben csak a fizikai igazolványokat adják ki. A digitális, NFT forma csak majd egy későbbi időpontban válik elérhetővé.

Whipps elmondta, a cég sokat segített, hogy Palau lakossága megértse a blokklánc-technológiát, és felismerje a lehetséges előnyeit. Ezzel együtt elismeri, hogy korábban lényegesen negatívabban állt hozzá a kriptopénzekhez.

Ha csak egy évvel ezelőtt bárki megkérdezte volna, hogy tervezünk-e valami hasonlót, nagy valószínűséggel nemet mondunk rá. Két éve nemet mondtunk a szigeteken a kriptopénzekre, mert azt hittük, ezeket csak a drogkereskedők és a terroristák használják.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az elnök most viszont úgy nyilatkozott, a megfelelő oktatásnak köszönhetően rájöttek, hogy mekkora előnyökkel járhat a blokklánc használata, így ezek az aggodalmak eltűntek.

„Remélhetőleg ez a digitális identitás abban is segít majd, hogy a lakosság részévé váljon a kriptoközösségnek.”

Olvastad már? Rekordforgalom az OpenSea piacterén

Forrás: decrypt.co