Rekordforgalom az OpenSea piacterén

A kriptoipar általános gyengélkedése közepette is sikerült új csúcsot beállítani az NFT eszközök piacán az OpenSea platformjának.

Tulajdonképpen a saját előző rekordjukat döntik meg, de az előzetes becslések alapján a hónap végére átlépik a 6 milliárd dolláros volument.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereumon a növekvő napi tranzakciószámnak köszönhetően az OpenSea vélhetően meg fogja dönteni a havi tranzakciós volumenében beállított rekordot.

A hét elején 2,1 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak összehasonlításképpen ezt több, mint tavaly augusztusban a teljes havi forgalom fele.

Akkor állították be a mostani, 3,5 milliárd dolláros havi rekordot. A Dune Analytics számaiból láthatjuk, hogy a jelenlegi ütemet tartva akár a hat milliárdos rekord is elérhetővé válik a hónap végére.

Az egyik legmenőbbnek jelenleg a PhantaBear kollekció számít, az elmúlt hét napban 53 millió dolláros forgalommal, de nem sokkal marad el tőle a Bored Ape Yacht Club sem, 51 milliárddal.

A tényleges csúcsot viszont a Doodles projekt jelenti, 56 millió dollárnyi ether értékben cseréltek gazdát a kollekció NFT-i.

Az OpenSea esetében egy másik faktor is hatalmas növekedést mutat, mégpedig az aktív felhasználók száma. Ez nemrégiben meghaladta a 362 ezret.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az OpenSea sikere rámutat, hogy az NFT szektoron belül bőségesen van még fejlődési potenciál. A kereskedési volumen fél éven keresztül stabilan magasan volt, nemrégiben pedig átlépte a 4 milliárdos határt.

Ennek fényében nem meglepő, ha az olyan versenytársak, mint a LooksRare, vagy a Solana hálózatán működő MagicEden szeretnék legalább egy részt megszerezni ennek a forgalomnak.

Az új év kezdete óta az NFT szektor egyre nagyobb népszerűségre tesz szert.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Nonfungible.com minden blokkláncot monitoroz, így az adataikból látható, hogy január elseje óta töretlen a növekedés. 2022 első napján 15671 darab NFT cserélt gazdát. Ez azóta egészen a 36 ezres határ fölé ment.

Olvastad már? Szabadalmi oltalmat kapott a Disney metaverzuma

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!