Spanyolország magához csábítaná a kazahsztáni bányászokat

Az ország egyik kongresszusi képviselője, Maria Munoz egy javaslattal állt elő, amely segítségével alternatívát nyújthatnának a bitcoin-bányászoknak.

Ez utóbbiak nehézségekkel szembesültek, mikor a kazah kormányzat lekapcsoltatta az országban az internetet.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Munoz ezután kifejtette, Spanyolország hogyan tudna vonzóvá válni a bányászipar résztvevői számára, így pozitív hatással lehetnének a spanyol kriptoiparra.

A képviselő több módot is felsorolt, ahogyan a kormányzati intézkedések lehetséges előnyökkel járhatnának a helyi bányászipar számára, ha a kazahsztáni események hatására az országot elhagyó bányászok Spanyolországban telepítenék le a létesítményeiket.

Kazahsztánban nemrégiben zavargások kezdődtek, a hivatalos jelentések szerint az emelkedő üzemanyagárak miatt. A kormányzat ezért lekapcsoltatta az internetet, így a helyi bányászok nem tudnak kapcsolódni a hálózathoz.

Ennek hatására a Bitcoin hashrátája mintegy 12%-kal esett. Munoz szerint ezek az események felvetik a kérdést, hogy Spanyolország mit tud tenni ebben az ügyben, és hogyan tudná a helyi kriptoipar előnyére fordítani ezt, fejlődést hozva a szektorba.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Veterán kriptós

Munoz nem újonc a kriptopénzek területén. Részt vett a tavaly októberben beadott kriptoszabályozási javaslat megalkotásában is, amely segítségével a kriptoipar befektetői jogbiztonságot kapnának, a fogyasztókat pedig védenék a csalásokkal szemben.

Munoz nézetei szerint a kriptopénzek, bár nagy népszerűségre tettek szert az utóbbi időben Spanyolországban is, valójában nem rendelkeznek jogi szabályozással, törvényi keretekkel.

Így az iparág szereplői viszonylagos bizonytalanságban vannak, a lakosság pedig esetleg hamis elképzeléseket táplál ebben a témában.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Munoz pártja így azt is felvetette, hogy kampányt lehetne indítani az állampolgárok tájékoztatására, amellett, hogy európai szintű együttműködést lehetne kezdeményezni a kriptopénzek és az európai kriptoipar, az ide tartozó cégek, vállalkozások szabályozásának a kérdésében.

Olvastad már? A Wechat is támogatja a digitális jüant

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!