Szabadalmi oltalmat kapott a Disney metaverzuma

A Disney olyan szabadalmat hagyatott jóvá, amely személyre szabott interaktív attrakciókat hozna létre a vidámparkok látogatói számára.

A technológia megkönnyítené a fejhallgató nélküli kiterjesztett valóság (AR) attrakciókat a Disney vidámparkokban.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A technológia úgy működne, hogy a látogatókat mobiltelefonjuk segítségével követné, és személyre szabott 3D-s effekteket generálna és vetítene a park közeli fizikai terekre, falakra és tárgyakra.

A szórakoztatóipari óriás 2021. december 28-án kapta meg a „virtuális világ szimulátor egy valós világban lévő helyszínen” néven futó szabadalmat.

Eredetileg 2020 júliusában nyújtották be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához.

A „Metaverzumot” nagyrészt úgy képzelték el, hogy az interneten létezik, és a virtuális valóság vagy AR headsetek segítségével érhető el. A Disney által javasolt technológia azonban a fizikai világba hozná a Metaverzumot.

Nem ez az első alkalom, hogy a Disney jelezte érdeklődését a terület iránt.

A vállalat 2021. novemberi negyedik negyedévi eredmény-beszámolójában Bob Chapek vezérigazgató elmondta, hogy a cég arra készül, hogy a fizikai és digitális eszközöket a metaverzumon belül vegyítse.

Képesek leszünk még szorosabban összekapcsolni a fizikai és a digitális világot, lehetővé téve a történetmesélést, határok nélkül, a saját Disney Metaversusunkban.

2020 novemberében a Disney Resorts stratégiai igazgatója, Tilak Mandadi egy Linkedin-cikkben osztotta meg, hogy a digitális és a fizikai világ összekapcsolását tűzte ki célul.

Ahogy a jövőbe tekintünk, a fizikai és digitális határokat átlépő, összekapcsolt parki élmények, amelyek a történetmesélés új rétegeit nyitják meg, nagyon izgalmas fókuszponttá válnak. Ezek az élmények örökérvényűek, és a vendégek bevonása a parkokon belül és kívül is megtörténik. Folyamatosan változnak, így mindig van valami új felfedeznivaló.

Bár a Disney az LA Timesnak elmondta, hogy „jelenleg nincsenek tervei” a szimulátoruk közeljövőben történő alkalmazására, a nemrég jóváhagyott szabadalom visszhangozza Mandadi elképzelését a “Theme Park Metaverse”-ről.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Disney-nek világszerte 12 hivatalos parkja van, az Egyesült Államokban, Párizsban, Hongkongban, Japánban és Kínában. 2021-ben a Disney a COVID-19 világjárvány miatti globális zárlatok ellenére is közel 17 milliárd dolláros bevételt ért el a parkok, élmények és termékek szegmensével.

Olvastad már? Spanyolország magához csábítaná a kazahsztáni bányászokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!