Újabb hálózati hiba a Solana rendszerén

A Solana blokklánc ezen a héten már a második hálózati incidenssel szembesült. A Solana szerint ez a számítási tranzakciók számának növekedése miatt történik.

Ennek következtében a hálózat kapacitása, amelyet eredetileg 50 000 tranzakció/másodperc (TPS) sebességgel hirdettek meg, néhány ezer TPS-re csökkent.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Solana erre hivatkozott, mint arra az okra, amiért a felhasználók sikertelen tranzakciókat tapasztaltak, és hozzátette, hogy fejlesztői már dolgoznak a problémák kijavításán.

Ez a legutóbbi hálózati probléma mindössze néhány nappal egy keddi hasonló incidens után következett be, ahol a felhasználók ugyanilyen problémákat tapasztaltak.

Sokan azt feltételezték, hogy a keddi esemény egy úgynevezett DDoS támadásnak volt köszönhető, de a Solana társalapítója, Anatolij Jakovenko a Twitteren reagált, hogy nem ez a helyzet.

A közelmúlt eseményei közepette a Cyber Capital befektetési vezetője, Justin Bons nemtetszését fejezte ki a Solana-val kapcsolatban, és egy sor tweetet tett közzé, amelyben felsorolta az okokat, amiért nem támogatja a projektet.

Bons azt állítja, hogy a Solana „következetesen rossz mintát mutat és a tudatlan befektetők lenyűgözését helyezi előtérbe a jó blokklánc-tervezéssel szemben”.

Bons a hálózat biztonságát is kritizálta, megemlítve, hogy nem csak a DDoS-támadások jelentenek gondot. Elmondta, hogy a DDoS 51%-os támadással is kombinálható.

Jakovenko ezt „egyszerű ostobaságnak” minősítette, és kijelentette: „Lehetetlen DDoS-támadást indítani egy privát kulcs ellen”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Tavaly a Solana-t DDoS-támadás érte, amely hasonló hatást okozott és rontotta a hálózat teljesítményét.

A Solana Labs kommunikációs vezetője, Austin Federa elmondta, hogy a kiesés azután következett be, hogy számos tranzakció egy olyan Solana blokkban landolt, amely túlzott mennyiségű számítási teljesítményt vett igénybe.

Az ilyen típusú tranzakciók számítási teljesítményét a hálózat nem mérte megfelelően, és ez azt okozta, hogy a blokkok feldolgozása sokkal tovább tartott, mint amire a hálózat számított – nyilatkozta Federa.

Olvastad már? Készül El Salvador bitcoinos kötvényéhez a törvénytervezet

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!