Újabb kínai piramisjátékot állítottak le a hatóságok

Nemrégiben tartóztattak le tíz gyanúsítottat Kínában, akik egy online piramisjátékon keresztül az információk szerint több millió dollárnyi pénzt csaltak ki az áldozataikból.

Az elkövetők hatalmas hozamot ígértek, rendszeres bevételként, ezzel becsapva tudták behálózni a résztvevőket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelenlegi sajtóhírek alapján persze egyelőre még csak gyanúsítottakról van szó, és csak a vádakban szerepel a piramisjáték lehetősége, ez szűrhető le a helyi híradásokból.

A jelentések szerint a becsült kár elérheti a 100 millió jüant, ez nagyjából 15 millió dollárnak felel meg.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a letartóztatottak személyazonosságát, de azt már tudni lehet, hogy a nyomozás több, mint fél éve folyik.

A vizsgálatokat akkor kezdték el, mikor Sanghajban értesültek a hatóságok arról, hogy digitális valuta segítségével kezdtek el felépíteni egy piramisjátékhoz hasonló rendszert.

A nyomozást elkezdő csoport szóvivője elmondta, a háttérbeli szervezők már a kezdetekben nagy ígéretekkel dobálóztak, hiszen a saját projektjüket is úgy jellemezték, mint amelyik „értékes többlet-szolgáltatásokat nyújt virtuális valutákkal való befektetésekhez”, a vállalkozás maga pedig „unikornisnak” számít a globális porondon, azaz potenciálisan meghaladhatja az egy milliárd dolláros kapitalizációt.

60 ezer regisztráló

A nyomozás során a hatóságok rájöttek, hogy a 2020-ban alapított cég szerverei külföldön működnek, és az elsőrendű vádlott kezelésében vannak.

A Mou néven emlegetett főszervező a blokklánc technológia használatával magyarázta az ígért hatalmas hozamokat és rendszeres kifizetéseket, amellyel be tudta csapni az áldozatait.

A nyomozók szerint a szervezők reklámozták is magukat, és saját marketing-csoportot hoztak létre, hogy még több embert tudjanak meggyőzni, hogy csatlakozzanak a projekthez és fizessék a tagsági díjat.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A marketinghez cset-csoportokat indítottak, és a jelenlegi információk alapján elmondható, hogy több, mint 60 ezer felhasználót sikerült regisztrációra bírni.

Olvastad már? Bahreini működési engedélyt kapott a Binance

Forrás: news.bitcoin.com