Az intézményi befektetők a Cardanót és az Ethereumot választják a Bitcoin helyett

A CoinShares adatai a Cardano- és az Ethereum-beáramlások kiugrását mutatják a Bitcoinhoz képest, amelynek árfolyama kedden hirtelen zuhanásba kezdett.

A CoinShares adatai érdekes különbségekre hívta fel a figyelmet, amely a befektetők megújult érdeklődését illeti az altcoinok, például a Cardano és az Ethereum iránt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Megemlítik, hogy a Cardano-beáramlások (a különféle vagyontermékekbe) ezen a héten figyelemre méltó emelkedést produkált, ami majdnem megegyezik az Ethereum beáramlásával, és az egész éves összértéket 108 millió dollárra emelte.

Az Ethereum beáramlása összesen 17,3 millió dollárt tett ki a múlt héten, amit a Cardano követett, amely 16,4 millió dolláron stabilizálódott.

Egy héttel korábban a Cardano beáramlása körülbelül 5 millió dollár volt, míg az Ethereum stabilan 31,4 millió dolláros beáramlást könyvelhetett el.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Altcoinok dominanciája

A CoinShares továbbá kijelentette, hogy a Cardano és az Ethereum közelmúltbeli tőkebeáramlása több befektetőt vonzhatott a Bitcoinon kívüli altcoinokba való befektetésre.

„A digitáliseszköz-befektetési termékekbe a múlt héten összesen 151 millió dollárnyi beáramlás érkezett, miközben 13. egymást követő héten szintén beáramlás volt tapasztalható, így az idei évtől kezdve a beáramlások rekordot jelentő 9 milliárd dollárra emelkedtek. A héten belüli árfolyam-emelkedéseknek köszönhetően a teljes kezelt vagyon (AUM) is rekordmagasságot ért el, közel 87 milliárd dollárral, de a hetet 83 milliárd dolláron zárta” – áll a jelentésben.

A cég azt is kijelentette, hogy a bitcoin árfolyamának ingadozása a lassú befektetési beáramlással kombinálva befolyásolta a piaci dominanciáját.

„A Bitcoinba áramlott a legtöbb, összesen 98 millió dollárnyi eszköz, ami rekordszintre, 56 milliárd dollárra emelte [a kezelt vagyont]. Ez annak ellenére történt, hogy dominanciája (relatív teljesítménye) az altcoinokkal szemben a hét folyamán csökkent” – áll a közleményben.

A pozitív beáramlások ellenére, amelyeket a digitáliseszköz-befektetési termékek teljes piacán ezen a héten tapasztaltak (összesen 151 millió dollár), a CoinShares arról számolt be, hogy ezek a számok „visszafogottak” az év elején megfigyelt adatokhoz képest.

„Bár az áramlások pozitívak voltak az utóbbi időben, a 2. félévben visszafogott volumeneket tapasztaltunk, átlagosan napi 750 millió dollárt, szemben a 960 millió dollárral 2021 1. félévében” – írja a jelentés.

Az újonnan jelentett Solana-, Polkadot- és XRP- beáramlások rendre 9,8 millió, 5,2 millió, illetve 3,1 millió dollárt tesznek ki.

A cég egyelőre nem azonosította a Cardano és az Ethereum felfutásához hozzájáruló katalizátort, de az ilyen coinok előretörését a „világszámítógépes [narratívát hirdető] coinokkal kapcsolatos növekvő pozitív befektetői hangulatnak” tulajdonította.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Számos pénzügyi szakértő a múltban megismételte pozitív véleményét az altcoinokkal kapcsolatban, míg néhányan közülük azt mondták, hogy jobb befektetési lehetőség lehet, mint akár a bitcoin.

Olvastad már? Bank of England: A kripto közvetlen veszélyt jelent a pénzügyi stabilitásra

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂