Már a topmodellek sem bíznak a dollárban

Az amerikai modell, Alexis Ren elmondta egy nemrégiben adott interjújában, hogy jobban bízik a kriptopénzekben, mint a dollárban.

Nézetei szerint a pénzrendszer hazugságokon alapul, és éppen az összeomlás felé robog.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt év során számos gazdasági szakértő figyelmeztetett az USA gyengélkedő gazdasági teljesítményére.

Most októberben például az ismert szerző, Robert Kiyosaki mondta el, a jelek szerint Amerika egy hatalmas gazdasági válság felé tart.

A múlt héten pedig a harvardi közgazdász, Kenneth Rogoff fogalmazott úgy, hogy az USA késélen táncol.

Az mindenesetre elmondható, hogy nem az írók és a gazdasági szakemberek az egyedüliek, akik baljós jövőt festenek az Államok gazdasága számára.

A Business Insider riportere, Jim Edwards azután beszélgetett a témáról Alexis Rennel, hogy a modell nyilvánosan kijelentette, valami újra lenne szükség a hazugságokon és illúziókon alapuló pénzrendszer helyett.

„A nemzetgazdaság struktúrája hazugságokból áll, az egész csak egy nagy illúzió. Valami jobbra lenne szükségünk, ez pedig a bitcoin és a kriptopénzek lehetnének. Csak nyomtatják a pénzt, aminek így nincs is értéke. Régen arannyal volt fedezve, de már ez sincs, csak mind úgy csinálunk, mintha működne, és ez így még ijesztőbb. Most csak a hit tartja fent a dollárt. Egyszerűen nincs meghatározott készlete. Valami új kellene helyette.”

Fenntarthatatlan pénzrendszer

A népszerű modell egyértelműen elmondta, szerinte épp egy összeomlás közepén van az ország, és a pénznyomtató véget nem érő ciklusba kezdett.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A pénzrendszer így nem fenntartható, szerinte pedig az amerikai embereknek olyan gazdaságra van szüksége, amely stabil, és a nemzettel együtt növekszik.

„El vagyunk adósodva, és pénzt nyomtatunk, hogy fizetni lehessen az adósságot, de ezzel csak még több adósságot vállalunk. Ez egy fekete lyuk, mindent elnyel.”

Az interjú során kitértek a modell saját cégére is, amely nemrégiben lépett be az NFT szektorba, bár nem pénzhelyettesítő eszközként, hanem egyfajta szolgáltatásként használva a tokeneket.

Végül pedig az a gondolat is elhangzott, hogy „az embereknek havi rendszerességgel kellene egy kis pénzt kriptopénzekbe fektetni”.

Olvastad már? Pénteken jelent meg a Jack Dorsey decentralizált Bitcoin-tőzsdéjét bemutató fehér könyv

Forrás: news.bitcoin.com

Kimelet kép:  Greg Razzi