Piramisjáték szervezéséért tartóztatták le a Mirror Trading vezetőjét

Johann Steynberg a brazil hatóságok őrizetébe került, miután hamis papírokkal kapták el.

Brazília Goiás tartományában került a katonai rendőrség kezére a szökésben lévő Steynberg.

A hatóság közleménye szerint a Mirror Trading International néven futó nemzetközi piramisjáték-gyanús projekt szervezőjétől hamis igazolványokat, hitelkártyákat, és laptopokat is lefoglaltak.

Steynberg az Interpol által keresett bűnözőknek a listáján is rajta van, a rendőrség egy speciális egysége által lett letartóztatva, viszonylag hosszabb nyomozás eredményeképp.

A letartóztatásról szóló híradásokban a hatóság elmondta, milyen lépések vezettek Steynberg előállításához.

Miután sikerült igazolni a személyazonosságát a Szövetségi Rendőrség információi segítségével, lehetőség nyílt a letartóztatásra. Az elkövető ekkor hamis papírokkal próbálta meg igazolni magát.

Okirathamisításért is büntetés jár

A brazil rendőrség hivatalból eljárást indított Steynberg ellen a hamisított igazolványok miatt, és ezért szintén büntetésben részesül majd, a Mirror Trading szervezetében betöltött kulcsszerepén kívül.

Steynberg tavaly decemberben tűnt el, miután napfény derült rá, hogy számos Mirror Trading befektető nem jut hozzá a pénzéhez. Az eltűnés után nem sokkal a Dél-afrikai bíróság lefoglalta a Mirror Trading pénzállományát.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Ezeket azután értékesíteni kezdték, hogy a befektetőket kártalanítani lehessen. A szervezet többi vezetője azóta is az összeomlóban lévő vállalat jogi csatáit vívja. Jelenleg még azt sem mondta ki bírósági ítélet, hogy a cég ténylegesen piramisjátékot szervezett volna.

Olvastad már? Az Ethereum társalapítója szerint a láncok közötti együttműködés kockázatos

Forrás: news.bitcoin.com